Uutiset

Syksyn 2021 kohdennetut viikonloput

Ilmoittautuminen henkirikoksen uhrien läheisten vertaistukiviikonloppuihin on alkanut. Kohdennettuihin viikonloppuihin otetaan 10 osallistujaa kuhunkin teemaan.

Uusi työntekijä on aloittanut toimistolla

Huoman toimiston henkilökunta lisääntyi puolikkaalla henkilöllä toukokuun alussa. Järjestösihteerin valinnassa painottui vahvat it-taidot sekä viestinnällinen osaaminen.

Uusia kokemusasiantuntijoita koulutetaan

Surevan kohtaaminen -hankkeen kokemusasiantuntijoilla on omakohtainen kokemus läheisen menettämisestä. Kokemusasiantuntijat vierailevat esimerkiksi poliisi- ja pelastuslaitoksilla sekä seurakunnissa tai eri alojen oppilaitoksissa.

Kun henkirikos koskettaa – webinaarisarja

Rikosuhripäivystys ja Huoma järjestävät yhdessä webinaarisarjan seitsemällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Koulutus on suunnattu Huoman ja RIKUn vapaaehtoisille, sekä ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat henkirikoksen uhrin omaisia.

Juhlaviikonloppu 2021 peruttu

Huoman hallitus on koronatilanteen vuoksi päätynyt perumaan toukokuulle 2021 suunnitellun juhlaviikonlopun Hankasalmen Revontulikeskuksessa.

MOT: Mitätön korvaus murhasta

MOT on tehnyt laajan selvityksen henkirikosten uhrien omaisten kärsimyskorvauksista perehtymällä hovioikeuden murhatuomioihin 15 vuoden ajalta.

Silmästä silmään sai Kirkon kulttuuripalkinnon

Arkkipiispa Tapio Luoma jakoi 16.3.2021 vuoden 2020 Kirkon kulttuuripalkinnon ohjaaja John Websterille dokumenttielokuvasta Silmästä silmään.

Huoman jäsenkokous valitsi uuden hallituksen

Huoman jäsenistö valitsi vuosikokouksessa 6.3.2021 uuden hallituksen. Puheenjohtajaksi valittiin Miia Laakso ja varapuheenjohtajaksi Jukka Oja.

Jäsenpäivä peruttu, vuosikokous siirretty

Huoma joutuu perumaan jäsenpäivän 6.-7.3.2021 Aluehallintaviraston Ouluun antamien uusien koronarajoitusten vuoksi. Myös Huoman vuosikokouksen ajankohtaa ja järjestämistapaa on muutettu.

Osa-aikaista järjestösihteeriä etsitään

Huoma hakee järjestösihteeriä Oulun toimistolle. Järjestösihteerin tehtäviin kuuluu toimistotehtäviä, tapahtumien koordinointia, jäsenrekisterin ylläpitoa sekä viestinnän avustavia tehtäviä. Työ on…

Puhelinvertaisten koulutukset

Tulisitko tukihenkilöksi toiselle henkirikoksessa läheisen menettäneelle? Mikäli omasta menetyksestäsi on kulunut aikaa jo muutama vuosi ja olet sinut oman surusi kanssa, voit hakea puhelinvertaisten…

Vuoden 2021 ensimmäinen jäsenlehti ilmestynyt

Huoma-lehden numero 1/2021 on ilmestynyt. Lehden teema on kehollisuus ja artikkeleissa käsitelläänkin mm. kehon ja mielen yhteyttä sekä trauman hoitoa kehollisten menetelmien avulla.

Joululahja Huoman tukityölle

Huoma on saanut rahalahjoituksen Jyvässeudun Toimistopalvelulta. Lahjoituksen turvin voimme ylläpitää vertaistukiryhmän toimintaa yhdellä paikkakunnalla kokonaisen vuoden ajan. Lämpimät kiitokset yritykselle!

Juhlavuonna saavutettiin jäsenennätys

20. juhlavuotena Huoman tuen piiriin on löytänyt entistä useampi henkirikoksen uhrin läheinen. Joulukuun toisella viikolla Huoman jäsenmäärä ylitti 200 jäsenen rajan.

Anna haastattelu opiskelijalle

Voisitko osallistua tutkimukseen, jonka aiheena on, miten omaiset ovat kokeneet kuolinviestin saamisen poliisilta, ja mitä reaktioita sekä tuntemuksia on omaisessa ilmennyt kriisitilanteessa.

Huoman toimisto on suljettu vuodenvaihteessa

Huoman toimisto on suljettu 23.12.2020 - 3.1.2021 välisen ajan.

Surukonferenssi 2021 järjestetään verkossa

Surukonferenssi 2021 ilmottautuminen on alkanut. Konferenssin teemana kysytään "Kenellä on oikeus surra?"

Loppuvuosi uusille jäsenille maksutta

Nyt kannattaa liittyä Huoman jäseneksi, sillä Huoma tarjoaa uusille jäsenille loppuvuoden ilmaiseksi.

Kysy lakimieheltä -palvelu avattu

Huoma on avannut maksuttoman lakineuvonnan verkkosivuillaan. Lakineuvontapalvelu on avoin kaikille henkirikoksen uhrien läheisille.

Ruusuja henkirikoksen uhrien muistoksi jo yhdeksättä kertaa

Tampereella järjestetään Ruusu henkirikoksen uhrien muistoksi tapahtuma 2.10.2020. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Vanhempia