Uutiset

Huoman webinaarit alkavat

Huoma järjestää neljä webinaaria, joissa käsitellään mm. parisuhdetta, lapsen tukemista, terapioita sekä rikosuutisointia.

Sodankylän tilaisuus siirretty

Sodankylässä lauantaina 13.11.2021 järjestettävään Syväluotaus suruun -päivään tuli niin runsaasti ilmoittautumisia, että tilaisuus päätettiin siirtää suurempiin tiloihin. Luentopäivä järjestetään…

Surun monimuotoisuus -webinaarissa sukelletaan surun ytimeen

Surujärjestöjen yhteishanke Surevan kohtaaminen järjestää 4.11.2021 maksuttoman webinaarin surun monimuotoisuudesta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.10.

Tutkimus perhesurmista kaipaa lisää osallistujia

Tutkimuksen tarkoituksena on lisätä tietoa ja ymmärrystä perhesurmaa ennakoivista tekijöistä, joilla voisi olla merkitystä perheille ajoissa tarjottavan avun kehittämisessä.

Tv-sarja etsii osallistujia

Tuotantoyhtiö etsii parhaillaan päähenkilöitä Trauma - henkirikoksen jäljet -sarjan toiselle tuotantokaudelle.

Vapaaehtoisia videon kuvauksiin

Huoma etsii vapaaehtoisia esittelyvideon kuvauksiin Ouluun. Ilmoittaudu toimistolle, jos olet kiinnostunut.

Surukonferenssin 2022 ajankohta ja teema julkaistu

Vuoden 2022 Surukonferenssi järjestetään Tampereella 21.–22.4.2022 teemalla Äkillinen kuolema yhteiskunnassamme. Jätä tiivistelmäsi konferenssin tieteellisten sessioiden tiivistelmähakuun 24.10.2021 mennessä.

Tv-sarja henkirikoksen aiheuttamasta traumasta

YLE TV1 on julkaissut uutuussarjan nimeltä Trauma - henkirikoksen jäljet. Sarja kertoo suomalaisista, jotka ovat menettäneet läheisensä henkirikoksen uhrina.

Uusi blogikirjoitus: Luova toiminta luo hyvinvointia

Elokuun blogikirjoitus käsittelee luovuuden vaikutusta hyvinvointiin.

Oikeusministeriön arviointimuistio lausuntokierroksella

Huomaan on tullut lausuntopyyntö oikeusministeriön arviointimuistiosta. Muistiossa ehdotetaan rikosvahinkolakiin useita muutoksia, jotka edistäisivät myös henkirikoksen uhrien omaisten asemaa.

Huoman toimisto suljettu heinäkuussa

Huoman toimisto on suljettu 2.7.-31.7.2021 henkilökunnan kesälomien vuoksi.

Palvelupolku uhrien omaisten auttamisen tueksi

Rikosuhripäivystys (RIKU) ja Huoma ovat toteuttaneet kumppanuushankeen, jonka tavoitteena oli helpottaa henkirikoksen uhrien omaisten ohjautumista tukipalveluihin.

Vastaa työelämäsyrjintää koskevaan kyselyyn

Monimuotoiset perheet -verkosto kerää tietoa syrjinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä työelämässä.

Uusi blogikirjoitus: Kesäkuu, kesän ja uuden alku

"Vaikka olemme menettäneet rakkaita ja läheisiä henkirikoksessa, on meillä myös lupa ajatella itseämme kaikesta huolimatta ja nauttia niistä asioista, jotka tekevät meidät iloiseksi." Lue uusin blogikirjoitus.

Koulutus uusille ryhmänohjaajille

Elokuussa Huoma järjestää Pieksänmäellä koulutuksen uusille vertaisryhmänohjaajille. Koulutuksessa perehdytään vertaistuen ja ryhmänohjauksen periaatteisiin, sekä Huoman ryhmien käytännön toimintaan.

Osallistu kyselyyn surujärjestöistä

Keräämme surujärjestöjen toiminnan tueksi tietoa koronapandemian aiheuttaman poikkeusajan vaikutuksista tuen tarpeeseen. Poikkeusajalla tarkoitamme tässä kyselyssä maaliskuussa 2020 alkanutta…

Syksyn 2021 kohdennetut viikonloput

Ilmoittautuminen henkirikoksen uhrien läheisten vertaistukiviikonloppuihin on alkanut. Kohdennettuihin viikonloppuihin otetaan 10 osallistujaa kuhunkin teemaan.

Uusi työntekijä on aloittanut toimistolla

Huoman toimiston henkilökunta lisääntyi puolikkaalla henkilöllä toukokuun alussa. Järjestösihteerin valinnassa painottui vahvat it-taidot sekä viestinnällinen osaaminen.

Uusia kokemusasiantuntijoita koulutetaan

Surevan kohtaaminen -hankkeen kokemusasiantuntijoilla on omakohtainen kokemus läheisen menettämisestä. Kokemusasiantuntijat vierailevat esimerkiksi poliisi- ja pelastuslaitoksilla sekä seurakunnissa tai eri alojen oppilaitoksissa.

Kun henkirikos koskettaa – webinaarisarja

Rikosuhripäivystys ja Huoma järjestävät yhdessä webinaarisarjan seitsemällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Koulutus on suunnattu Huoman ja RIKUn vapaaehtoisille, sekä ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat henkirikoksen uhrin omaisia.

Uudempia
Vanhempia