Uutiset

Ilmoittautuminen nuorten viikonloppuun on avattu

16-22-vuotiaille nuorille tarkoitettu Kenet sä menetit? -viikonloppu järjestetään Tampereella 28.-30.10.2022.

Tutkimuspyyntö epäselvissä olosuhteissa menehtyneiden omaisille

Huoma välittää tutkimuspyynnön teologian alan tutkijalta. Tutkimuksessa selvitetään lapsensa epäselvissä, mutta henkirikokseksi epäillyissä tilanteissa menettäneiden vanhempien tunteita.

Toukokuun bloggaus julkaistu

Blogissa on tänään julkaistu Huoman vapaaehtoisena toimivan Jaakon kirjoitus "Hei, mitä sinulle kuuluu?", jossa hän pohtii arkisia tervehdyksiä.

Ilmoittautuminen syyskuun vertaisristeilyyn on avattu

Helsinki–Tukholma-risteily 2.–4.9.2022 on aikuisille henkilöille, jotka ovat menettäneet läheisen henkirikoksen uhrina ja jotka ovat jo aikaisemmin osallistuneet Huoman vertaistukiryhmiin tai -viikonloppuihin.

Ryhmät kaipaavat vapaaehtoisia

Huoma hakee jatkuvasti uusia vapaaehtoisia ja paikkakuntia, joilla ryhmätoimintaa voisi aloittaa tai elvyttää tauon jälkeen.

Huoman jäsenkokous 26.4.2022

Ilmoittaudu mukaan Huoman sääntömääräiseen jäsenkokoukseen, joka järjestetään Teams-neuvotteluohjelmalla tiistaina 26.4.2022.

Tuetulle lomalle ehtii vielä hakea

Tuettu loma henkirikoksen tai itsemurhan kautta läheisen menettäneille järjestetään Peurungan Kylpylähotellissa 7.-12.8.2022

Miesten keskusteluryhmä vertaistukiviikonloppuun

Seuraavaan vertaistukiviikonloppuun muodostetaan miehille oma keskusteluryhmä. Ryhmää ohjaa Jussi Pekkola, jolla on pitkä kokemus erilaisten keskusteluryhmien ohjaamisesta.

Seuraava vertaistukiviikonloppu järjestetään Turengissa

Viikonloppu on avoin kaikille henkirikoksen uhrien läheisille, joiden menetyksestä on kulunyt vähintään noin vuosi.  Viikonloppu järjestetään 20.-22.5.2022.

Ylimääräinen jäsenkokous 22.3.2022

Kutsumme Huoman jäseniä paikalle tiistaina 22.3.2022 klo 18 verkossa Teams-yhteydellä järjestettävään ylimääräiseen jäsenkokoukseen valitsemaan Huomalle tilintarkastajaa.

Rikosuhriviikon uudet blogikirjoitukset

Huoma viettää Rikosuhriviikkoa julkaisemalla kirjoituksia, jotka esittelevät ammatteja, palveluita ja organisaatioita, jotka koskettavat henkirikoksen uhrien läheisiä.

Mitä? Mistä Miten? Rikosuhriviikon kampanja antaa tietoa rikosprosessin vaiheista

Vuoden 2022 Rikosuhriviikon kampanjassa Huoma esittelee organisaatioita, tukipalveluita ja ammattilaisia rikosprosessin eri vaiheilta.

Huoman kokemusasiantuntijoita mukana elokuvakiertueella

Surunkesyttäjät -elokuvan erikoiskiertueella voi kohdata surujärjestöjen edustajia. Elokuvan on ohjannut Mina Laamo.

Surevan kohtaaminen jatkuu pysyvänä toimintana

Surevan kohtaaminen -hankkeesta tulee pysyvä osa surujärjestöjen toimintaa. Toiminnan pääpaino on tulevaisuudessakin asiantuntija- ja kokemustiedon välittämisessä ammattilaisille.

Uusi blogikirjoitus: Vakavien rikosten jälkikäsittelytoiminnan tilannekuvaa

Vuoden ensimmäisessä blogikirjoituksessa SAUMA-hankkeen koordinaattori Arja Konttila kertoo vakavien rikosten jälkikäsittelytoiminnasta

Vertaistuki-illat verkossa

Teams-yhteydellä toteutettavat vertaistuki-illat alkavat 27.1.2022. Vertaistuki-iltoja järjestetään kerran kuukaudessa.

Joulun aika Huomassa

Huoman toimisto on suljettu 23.12.2021-2.1.2022 välisen ajan henkilökunnan vapaiden vuoksi.

Tutkielmaan etsitään nuorena vanhemman menettäneitä

Tutkielman tavoitteena on tuottaa tietoa nuorten elämän ja arjen rakentumisesta vanhemman menetyksen jälkeen.

Huoman webinaarit alkavat

Huoma järjestää neljä webinaaria, joissa käsitellään mm. parisuhdetta, lapsen tukemista, terapioita sekä rikosuutisointia.

Sodankylän tilaisuus siirretty

Sodankylässä lauantaina 13.11.2021 järjestettävään Syväluotaus suruun -päivään tuli niin runsaasti ilmoittautumisia, että tilaisuus päätettiin siirtää suurempiin tiloihin. Luentopäivä järjestetään…