Puhelin- ja verkkotuki

Suomessa toimii useita auttavia puhelimia ja chat-palveluita, joihin voi ottaa yhteyttä nimettömänä. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Katso alapuolelta eri palveluiden yhteystiedot ja aukioloajat.

Kaksi älypuhelinta on päälekkäin puisella pinnalla.

Kriisipuhelin on Mieli Suomen Mielenterveys ry:n ylläpitämä auttava puhelin, jonne voi soittaa anonyymisti ympäri vuorokauden. Soitto Kriisipuhelimeen maksaa tavallisen paikallispuhelun/matkapuhelun verran. Kriisipuhelin palvelee myös ruotsin-, englannin- ja arabiankielellä.

Suomenkielinen Rikosuhripäivystys 116 006 -puhelinpalvelu ja RIKUchat palvelevat arkisin ma–to klo 9–18 ja pe klo 9–16.

Puhelinpalvelu tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Puhelimeen vastaavat tehtävään koulutetut vapaaehtoiset. He kuuntelevat, keskustelevat ja ohjaavat tarvittaessa edelleen. Puhelimeen voi soittaa nimettömänä. 

Voit myös jättää täällä yhteydenottopyynnön sähköisellä lomakkeella.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko tarjoaa keskusteluapua puhelimitse ja netissä, sekä kaikissa seurakunnissa kasvotusten. Osallistuminen ei edellytä seurakunnan jäsenyyttä. Palvelevassa puhelimessa päivystetään suomenkielellä su–to klo 18–24. Palveleva chat on auki ma-pe klo 16–20.

Palveleva puhelin tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä. Kirkon ylläpitämän palvelun päivystäjät ovat tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. 

Ruotsinkielellä voi soittaa numeroon 0400 221190 su–to klo 18–01 tai pe–la klo 18–03.

Puhelimessa vastataan arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17–20. Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa maksutta koko maassa. Puhelimeen vastaa koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella. 

Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelimen aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Lasten ja nuorten puhelimen puheluja ei nauhoiteta.

Lasten ja nuorten puhelin päivystää myös ruotsiksi numerossa 0800 96 116 ma–ke klo 14–17 ja torstaisin klo 17–20.

12–29-vuotiaille nuorille tarkoitettu tukichat, jossa voi keskustella mieltä painavista asioista koulutettujen vapaaehtoisten tai ammattilaisten kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne voi tehdä nimettömästi.

Tarvittaessa chat-päivystäjä voi antaa neuvoja, kuinka voi hakea muuta tukea ja apua.

Ilmainen auttava puhelin, jonne voi soittaa joka päivä mihin kellonaikaan tahansa. Soittaa voi myös nimettömänä, puhelusta ei jää jälkeä puhelinlaskuun.

Nollalinja auttaa kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa, sekä väkivallan kokeneiden läheisiä. 

Päivystäjät  ovat ammattilaisia, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat. Palvelu toimii suomen-, ruotsin- ja englanninkielellä