Infotilaisuudet ja koulutukset

Haluatko sinä auttaa?

Onko menetyksestäsi kulunut jo riittävästi aikaa, että voisit tukea muita läheisensä menettäneitä puhelinvertaisena tai ryhmänohjaajana? Haluaisitko olla mukana jakamassa ja tekemässä Huoman viestintää? Vai haluatko päästä kokemusasiantuntijana kohtaamaan ja kouluttamaan poliiseja, terveydenhuollon henkilökuntaa ja muita ammattilaisia?

Huoma kouluttaa uusia vapaaehtoisia pari kertaa vuodessa, usein yhdessä toisten surujärjestöjen kanssa.

Koulutuksia vuonna 2024

  • Somevapaaehtoiseksi? -etäinfo ja perehdytys 17.1.2024
  • Kokemusasiantuntijoiden koulutus 10.–11.2.2024
  • Puhelinvertaisten etäkoulutus 6.4.2024
  • Ryhmänohjaajien koulutus 23.–24.3.2024

Somevapaaehtoiseksi pääsee osallistumalla verkkoinfoon, jossa kerrotaan millaisia asioita somevapaaehtoisena pääsee tekemään sekä annetaan ohjeet julkaisujen tekemiseen.

Vertaistukijoiden koulutuksissa:

  • käydään läpi surevan kohtaamista ja tukemista
  • pohditaan vapaaehtoisen roolia ja jaksamista
  • harjoitellaan vuorovaikutustaitoja

Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Vasta koulutuksen jälkeen voit päättää haluaako alkaa vapaaehtoiseksi. 

Vertaisryhmän ohjaajien koulutuksia järjestetään tarvittaessa. Jos haluaisit perustaa ryhmän omalle paikkakunnallesi, ota yhteys Huoman koordinaattoriin.

Puhelinvertaisia koulutetaan kerran vuodessa etäkoulutuksena. Koulutukset järjestetään surujärjestöjen yhteistyönä, mutta tiedustelut ja ilmoittautumiset voi tehdä Huoman koordinaattorille. Lue puhelinvertaisen kokemuksista Huoman blogista.

Kokemusasiantuntijoiden koulutuksista vastaa Surevan kohtaaminen-toiminta. Lisätietoja kokemusasiantuntijatoiminnasta voi kysyä osoitteesta sirpa.mynttinen@surevankohtaaminen.fi tai soittamalla numeroon 050 5670352.

Jos haluat tietää lisää mistä tahansa vapaaehtoistehtävästä, ota yhteyttä koordinaattoriin p. 050 401 2230 tai koordinaattori@huoma.fi

Vapaaehtoisille on koottu omat verkkosivut, joista löytyy tarpeellista tietoa, raportointilomakkeita ym. Sivustolle pääsee kirjautumaan samalla tunnuksella, jolla käytetään Huoman jäsensivuja.