Vertaistuki Huomassa

Vertaistuki on samankaltaisia asioita kokeneiden ihmisten keskinäistä tukea. Huoma tarjoaa vertaistukitoimintaa henkirikoksessa läheisensä menettäneille.

Meillä halataan -logo

Huoma kouluttaa vertaistukijoiksi vapaaehtoisia, jotka ovat itsekin menettäneet läheisen henkirikoksessa, ja ovat selvinneet omassa surussaan sellaiseen vaiheeseen, että voivat vuorostaan auttaa muita saman kokeneita.

Huoman vertaistukitoiminnan muotoja ovat:

Vertaisia voi tavata myös tuetulla virkistyslomalla.

Huoma ei ole vakuuttanut vertaistoimintaan osallistujia. Huolehdithan siis, että omat vakuutuksesi ovat kunnossa tapahtumiimme osallistuessasi.

Huom! Tulethan tuoksuttomana kaikkiin tilaisuuksiin. Näin teet pienellä teolla  mahdolliseksi hengityssairauksista kärsivien osallistumisen.

Haluatko sinä auttaa?

Onko omasta menetyksestäsi kulunut jo riittävästi aikaa, että voisit tukea muita läheisensä menettäneitä? Huoma kouluttaa uusia vapaaehtoisia 1-2 kertaa vuodessa, usein yhdessä toisten surujärjestöjen kanssa. 


Seuraava koulutus on surujärjestöjen yhteinen puhelinvertaisten koulutus Helsingissä lauantaina 13.2.2021

Järjestämme myös oman puhelinvertaisten koulutuksen etäyhteydellä huhtikuussa 2021. Tästä lisää tietoa myöhemmin.


Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Vasta koulutuksen jälkeen voit päättää haluaako alkaa vapaaehtoiseksi.


Vertaisryhmän ohjaajien koulutuksia järjestetään tarvittaessa.  Jos haluaisit perustaa ryhmän omalle paikkakunnallesi, ota yhteys vapaaehtoistyön koordinaattoriin.


Vapaaehtoisten koulutuksissa:

  • käydään läpi surevan kohtaamista
  • pohditaan vapaaehtoisen roolia ja jaksamista
  • harjoitellaan vuorovaikutustaitoja


Mikäli haluat ilmoittautua koulutukseen tai pohdit, olisiko sinusta vertaisryhmän ohjaajaksi tai puhelintukihenkilöksi, soita vapaaehtoistyön koordinaattorille numeroon 050 401 2230 / Terhi.