Tervehdys toiminnanjohtajalta

Julkaistu 15.6.2016


Oulussa kesä on jo kauneimmillaan. Olen saanut seurata talven väistymistä ja kevään heräämistä uuden toimistomme ikkunasta. 

Otsikkokuvassa kierrelehtiö jonka päällä on vanhanaikainen mustekynä, vasemmalla teksti Huoma blogi.

Vuoden 2016 alusta Huoman toimitila on sijainnut järjestötalossa Kumppanuuskeskuksessa. Saman katon alla on nyt useita kymmeniä järjestötyöntekijöitä eri alojen järjestöistä. Yksi meille tärkeä yhteistyökumppani RIKU (Rikosuhripäivystys) toimii nyt samassa rakennuksessa meidän kanssamme.

Kevät on ollut kiireistä aikaa toimistolla. Raha-automaattiyhdistyksen raportteja on täytetty ja toimintaa on kehitetty yhdessä Huoman hallituksen jäsenten kanssa. Kriisi- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Maija Rusila aloitti elokuussa 2015 ja olenkin saanut nauttia työkaverin seurasta jo kohta vuoden. Maijan vastuualueeseen kuuluu niin vapaaehtoistyön koordinointi kuin tukihenkilönä toimiminen ja asiakkaiden ohjaaminen eri tukipalveluihin.

Olemme nyt myös julkaisseet uudet nettisivut ja Maijan ansiosta olemme vallanneet osan Twitteriä ja Instagramia. Käykäähän tutustumassa näihin uusiin ja uudistettuihin viestintäkanaviimme.

Uusia tuettavia tulee toimistolle tasaisesti. Olemme saaneet huomata, että yhä useammin uudet tuettavat ovat saaneet kohtalaisen hyvin tukea kriisin alkuvaiheessa. Samoin pitkäkestoiseen terapiaan pääseminen on ollut monille jo helpompaa ja päätöksen Kelan tukemasta terapiasta on saanut suhteellisen nopeasti. Toivon, että tämä kehitys jatkuu, ja tukipalveluiden tarjoajat sekä niihin lähettävät lääkärit alkavat ymmärtää entistä paremmin varhaisen tukemisen merkityksen menetyksestä toipumisessa.

Haluamme jatkossa tarjota vertaistukea ja tuoda yhteistyökumppaneiden sekä Huoman vapaaehtoisten ajatuksia esille blogikirjoitusten kautta. Usein kuulen Huoman jäsenten sanovan, että heille on voimauttavaa lukea toisten saman kokeneiden ajatuksia elämästä läheisen menetyksen jälkeen. Samoin halutaan vinkkejä arjessa jaksamineen ammattilaisilta, mutta halutaan myös kuulla heidän kokemuksiaan tukijana ja rinnalla kulkijana. Toivon, että tästä blogista tulee kanava näiden toiveiden täyttämiseen.Sanna Kalajanniska
Toiminnanjohtaja
Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry