Vapaaehtoiseksi Huomaan

Vapaaehtoistoiminta on kaikille avointa toimintaa. Se on toisten tukemista, auttamista ja rinnalla kulkemista. Siinä voi hyödyntää omaa osaamista ja vaikuttaa muihin ihmisiin, sekä ympäristöön. Vapaaehtoistoiminta tuo vastapainoa arkeen. Se on vertaistoimintaa ja uuden oppimista. Siitä voi saada hyödyllistä työkokemusta, tulevaisuuden opiskelu- tai työpaikkoihin. Vapaaehtoistoiminta lisää sinun hyvinvointia ja luo yhteenkuuluvuutta.

Huoman vapaaehtoisena

Huomassa toimii kolmisenkymmentä vapaaehtoistyöntekijää. Heidän ansiostaan yhdistys voi toimia aktiivisesti eri puolilla maata.

Puhelinvertaiset ja ryhmänohjaajat ovat koulutettuja vertaistukijoita, jotka tukevat toisia henkirikoksen uhrina läheisen menettäneitä. Kokemusasiantuntijat vierailevat työpaikoilla ja oppilaitoksissa, ja luennoillaan antavat tietoa ja ymmärrystä henkirikoksen uhrin läheisten kokemuksista. Somevapaaehtoiset tekevät julkaisuja Huoman Instagram- ja Facebook-tileille sekä kirjoittavat Huoman blogiin.

Lisäksi vapaaehtoiset auttavat muidenkin tapahtumien järjestämisessä sekä tuottavat sisältöjä Huoman viestintään.

Vapaaehtoiset muodostavat Huoman sydämen. Tämä monenlaisista ihmisistä koostuva joukko on lämmin yhteisö, jonka jäsenet pitävät yhteyttä toisiinsa ja tapaavat vähintään kerran vuodessa aktiivien viikonlopuissa.  

Huoman vapaaehtoisten tietopankista vapaaehtoiset löytävät tietoa vapaaehtoistyön tueksi sekä raportointi- ja kulukorvauslomakkeet.  Sivuille kirjaudutaan omilla jäsentunnuksilla. 

Miten pääsee Huoman vapaaehtoiseksi?

Mieti ensin, millainen vapaaehtoistyö sopisi sinulle. Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä säännöllisesti ja toistuvasti? Vai sopisiko sinulle paremmin lyhyet tehtävät, joita voit tehdä silloin kuin sinulla on aikaa?

Eri tehtäviin täytyy sitoutua eri tavoin: 

  • Puhelinvertaiset, kokemusasiantuntijat ja ryhmänohjaajat osallistuvat koulutukseen, sitoutuvat tekemään säännöllistä vapaaehtoistyötä sekä osallistuvat työnohjauksiin.
     
  • Lyhytaikaiset tehtävät eivät vaadi pitkäaikaista sitoutumista. Näitä ovat mm. tapahtumien järjestämiset sekä viestinnän avustavat tehtävät, kuten lehdessä, blogissa ja somessa julkaistavien materiaalien tuottaminen.

Vapaaehtoistoimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä Huomaan asiakastyön koordinaattoriin 050 401 2230 tai koordinaattori@huoma.fi Yhteydenoton jälkeen voidaan keskustella vapaaehtoisen toiveista, koulutuksesta ja muista käytännön asioista. Järjestämme myös pari kertaa vuodessa tai tarpeen mukaan Vapaaehtoiseksi-verkkoinfon kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille.