Vuosittaiset tapahtumat

Ruusu henkirikoksen uhrille

Ruusu henkirikoksen uhrille -tapahtumat, joita järjestetään vuosittain YK:n väkivallattomuuden päivänä 2. lokakuuta eri paikkakunnilla. Vuonna 2019 ruusutapahtuma järjestettiin Tampereella ja Kauhavalla.

Henkirikoksen uhreja muistetaan laskemalla ruusut virtaavan veden vietäväksi. Ruusuja on jaossa sillalla. Tämän jälkeen ohjelmassa on hartaus- ja/tai kahvitilaisuus, jossa kuullaan musiikkiesityksiä. Ruusutapahtumat ovat on maksuttomia ja kaikille avoimia.

Ruusutapahtumia järjestetään, koska suru ja järkytys henkirikoksesta koskevat läheisimpien ihmisten lisäksi myös laajempaa yhteisöä kuten työtovereita ja naapurustoa. Huoman vapaaehtoisten järjestämät ruusutapahtumat tarjoavat kaikille mahdollisuuden tulla kunnioittamaan uhrien muistoa. Ruusutapahtumat järjestetään yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa.

Vaikka omalla paikkakunnalla ei järjestettäisi ruusutapahtumaa, jokainen voi muistaa omaa läheistään myös yksityisesti laskemalla ruusun virtaavaan veteen 2.10. Halutessaan ruusunlaskusta voi lähettää kuvan Twitteriin tai Instagamiin tunnuksella #ruusuhenkirikoksenuhrille.

Kuvia ruusutapahtumista löydät kuvagalleriasta.

Surukonferenssi

Huom! 2020 Surukonferenssi on peruttu.

Surukonferenssi, jossa Huoma on mukana järjestäjän roolissa. Surukonferenssi järjestetään vuosittain keväällä Tampereen yliopistolla. Konferenssin tavoitteena on lisätä tietoutta surusta ja surevan tukemisesta, sekä tuoda esille suomalaista kuolemaan liittyvää tutkimustietoa. Konferenssi tarjoaa myös läheisensä menettäneille ja surevia työssään kohtaaville mahdollisuuden vuorovaikutukseen.

Vuoden 2020 Surukonferenssi järjestetään 23.-24.4.2020. Tapahtuman teema on Kenellä on oikeus surra? Konferenssissa käsitellään sitä, kenen surua pidetään yhteiskunnassamme oikeutettuna tai kenen jää äänioikeudettomaksi.

Ohjelmassa on mm. kaksi henkirikosteemaista luentoa, luennoijina Huoman kanssa yhteistyötä tehneet ammattilaiset:

  • Raastava ja tukahtunut suru Sami Puumala, asiantuntija ja tutkija
  • Rikokset, päihteet ja vaikeus menetyksen suremiseen Sami Puumala, asiantuntija ja tutkija
  • Henkirikoskuoleman erityisyys ja uhrin läheisten kohtaaminen Elina Välimäki, toimittaja ja tietokirjailija

Ilmoittautuminen Surukonferenssiin tapahtuu sähköisellä lomakkeella sivulla surut.fi. Huoman jäsenet ja kannatusjäsenet saavat osallistumismaksusta jäsenalennuksen ilmoittautuessaan ennen 28.2.2020.

Huoman vapaaehtoisille osallistuminen on maksutonta.