Vuosittaiset tapahtumat

Ruusu henkirikoksen uhrien muistoksi

Ruusu henkirikoksen uhrien muistoksi -tapahtumia järjestetään vuosittain YK:n väkivallattomuuden päivänä 2. lokakuuta eri paikkakunnilla. 

Henkirikoksen uhreja muistetaan laskemalla ruusut virtaavan veden vietäväksi. Ruusuja on jaossa sillalla. Tämän jälkeen ohjelmassa on hartaus- ja/tai kahvitilaisuus, jossa kuullaan musiikkiesityksiä. Ruusutapahtumat ovat on maksuttomia ja kaikille avoimia.

Ruusutapahtumia järjestetään, koska suru ja järkytys henkirikoksesta koskevat läheisimpien ihmisten lisäksi myös laajempaa yhteisöä kuten työtovereita ja naapurustoa. Huoman vapaaehtoisten järjestämät ruusutapahtumat tarjoavat kaikille mahdollisuuden tulla kunnioittamaan uhrien muistoa. Ruusutapahtumat järjestetään yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa.

Jos haluat järjestää Ruusu henkirikoksen uhrin muistoksi -tapahtuman omalle paikkakunnallesi, ota yhteyttä Huoman koordinaattoriin koordinaattori@huoma.fi tai 050 401 2230.

Vaikka omalla paikkakunnalla ei järjestettäisi ruusutapahtumaa, omaa läheistään voi muistaa myös yksityisesti laskemalla ruusun virtaavaan veteen 2.10. Halutessaan ruusunlaskusta voi lähettää kuvan Twitteriin tai Instagamiin tunnuksella #ruusuhenkirikoksenuhrille.

Kuvia ruusutapahtumista löydät kuvagalleriasta.

Surukonferenssi

Surukonferenssin virallinen logo jossa lukee Surukonferenssi violetin graafisen perhosen oikealla puolella, kuvasta siirryt uuteen välilehteen Surukonferenssin verkkosivulle.

Surukonferenssissa Huoma on mukana järjestäjän roolissa. Konferenssi järjestetään vuosittain keväällä Tampereen yliopistolla. Surukonferenssin tavoitteena on lisätä tietoutta surusta ja surevan tukemisesta, sekä tuoda esille suomalaista kuolemaan liittyvää tutkimustietoa. Konferenssi tarjoaa myös läheisensä menettäneille ja surevia työssään kohtaaville mahdollisuuden vuorovaikutukseen.

Huoman jäsenet ja kannatusjäsenet saavat osallistumismaksusta jäsenalennuksen. Huoman vapaaehtoisille osallistuminen on maksutonta. Jäsenten ja vapaaehtoisten ilmoittautuminen tapahtuu Huoman nettisivuilla. Tiedotamme heti, kun ilmoittautuminen aukeaa!

Surukonferenssin verkkosivut löydät osoitteesta surut.fi.

Vuoden 2024 surukonferenssi järjestetään Tampereella 25.–26.4.2024. Teemana on Elämä läheisen kuoleman jälkeen. 

Jäsenpäivät

Huoman jäsenpäiviä- tai viikonloppuja järjestetään vaihdellen eri puolilla Suomea. Jäsenpäivien aikana järjestetään kevyttä virkistävää ohjelmaa sekä mahdollisuus tavata muita Huoman jäseniä. Yleensä ne ovat yhden lauantaipäivän kestäviä tapahtumia, mutta joskus ne pidetään viikonlopun pituisena. Jäsenpäivät järjestetään toisinaan yhdessä muiden surujärjestöjen kanssa tai pidetään Huoman vuosikokouksen yhteydessä. 

Seuraava jäsenviikonloppu on vuonna 2024.