Vuosittaiset tapahtumat

Ruusu henkirikoksen uhrille

Ruusu henkirikoksen uhrille -tapahtumia järjestetään vuosittain YK:n väkivallattomuuden päivänä 2. lokakuuta eri paikkakunnilla. Vuonna 2020 tapahtuma järjestetään Tampereella.

Henkirikoksen uhreja muistetaan laskemalla ruusut virtaavan veden vietäväksi. Ruusuja on jaossa sillalla. Tämän jälkeen ohjelmassa on hartaus- ja/tai kahvitilaisuus, jossa kuullaan musiikkiesityksiä. Ruusutapahtumat ovat on maksuttomia ja kaikille avoimia.

Ruusutapahtumia järjestetään, koska suru ja järkytys henkirikoksesta koskevat läheisimpien ihmisten lisäksi myös laajempaa yhteisöä kuten työtovereita ja naapurustoa. Huoman vapaaehtoisten järjestämät ruusutapahtumat tarjoavat kaikille mahdollisuuden tulla kunnioittamaan uhrien muistoa. Ruusutapahtumat järjestetään yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa.

Vaikka omalla paikkakunnalla ei järjestettäisi ruusutapahtumaa, jokainen voi muistaa omaa läheistään myös yksityisesti laskemalla ruusun virtaavaan veteen 2.10. Halutessaan ruusunlaskusta voi lähettää kuvan Twitteriin tai Instagamiin tunnuksella #ruusuhenkirikoksenuhrille.

Kuvia ruusutapahtumista löydät kuvagalleriasta.

Vuosittaisessa surukonferenssissa Huoma on mukana järjestäjän roolissa. Konferenssi järjestetään vuosittain keväällä Tampereen yliopistolla. Surukonferenssin tavoitteena on lisätä tietoutta surusta ja surevan tukemisesta, sekä tuoda esille suomalaista kuolemaan liittyvää tutkimustietoa. Konferenssi tarjoaa myös läheisensä menettäneille ja surevia työssään kohtaaville mahdollisuuden vuorovaikutukseen.

Huoman jäsenet ja kannatusjäsenet saavat osallistumismaksusta jäsenalennuksen.

Huoman vapaaehtoisille osallistuminen on maksutonta.

Vuonna 2020 surukonferenssi jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Seuraavan kerran surukonferenssi järjestetään 15.–16.4.2021.

Surukonferenssin verkkosivut löydät osoitteesta surut.fi.