Huoma ry

Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry on vuonna 2000 perustettu vertaistukijärjestö. Tarjoamme vertaistukitoimintaa henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Tämän lisäksi pyrimme edistämään henkirikoksen uhrien läheisten asemaa Suomessa mm. toimimalla erilaisissa asiantuntija- ja vaikuttamistehtävissä. Teemme myös aktiivista yhteistyötä muiden surujärjestöjen kanssa.

Vuoden 2020 elokuussa Huomassa on noin 190 jäsentä. Autettavia on vuosittain noin 150. Huoman toimintaan osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Toimintaan voivat yhdistyksen nimen mukaisesti osallistua kaikki henkirikoksessa läheisensä menettäneet - perheenjäsenet, sukulaiset, ystävät, työtoverit ja muut läheiset.

Huoma rahoittaa toimintansa Veikkauksen tuella. Myös jäsenmaksuilla katetaan osa kuluista. Huomalla on kaolme työntekijää, jotka työskentelevät Oulussa sijaitsevasta toimistosta käsin. Järjestön toiminta on kuitenkin valtakunnallista. Huoman toiminnasta vastaa yhdistyksen hallitus, joka koostuu jäsenistön valitsemista edustajista.