Paikalliset vertaistukiryhmät

Huoma järjestää vertaistukiryhmiä henkirikoksen uhrien läheisille ympäri maata. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki henkirikoksessa läheisensä menettäneet, esimerkiksi perheenjäsenet, sukulaiset ja ystävät. Alle 18-vuotias voi osallistua ryhmään aikuisen seurassa. 

Yhdistyksen virallinen logo, jossa neljä piirroshahmoa haliringissä.

Vertaistukiryhmään voi tulla, kun omasta menetyksestä on kulunut aikaa vähintään noin vuosi, sillä liian varhainen ryhmään osallistuminen voi olla traumatisoivaa.

Ryhmätoiminta on pääasiassa vertaistuellista keskustelua, mutta joskus niissä saatetaan käyttää toiminnallisia menetelmiä, tai niissä voi vierailla asiantuntijoita. Kaikissa ryhmissä on tapana järjestää myös virkistystä, esimerkiksi retkiä tai teatteria, kerran vuodessa.

​Ryhmässä keskusteltavat asiat ovat luottamuksellisia, ja ryhmään osallistujilla on vaitiolovelvollisuus.

Ryhmät ovat maksuttomia sekä uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia. Tapaamiskerroilla tarjotaan kahvit tai jokin muu pieni välipala.

Mietitkö ryhmään tulemista, mutta osallistuminen jännittää?

Tule rohkeasti mukaan! Ryhmistä tulee jatkuvasti hyvää palautetta. Useat henkirikoksessa läheisensä menettäneet kokevat, että vain toinen samankaltaisen tragedian kohdannut voi aidosti ymmärtää, miltä tuntuu menettää läheinen henkirikoksessa. Vertaistuki on monille korvaamaton apu toipumisessa.

Ryhmätapaamiseen tuleminen ei velvoita sinua osallistumaan myöhemmille tapaamiskerroille.

Eikö paikkakunnallasi ole vertaistukiryhmää?

Ota yhteyttä Huoman toimistolle, niin selvitämme, olisiko meillä mahdollisuus perustaa uusi ryhmä.

Huom! Tulethan tuoksuttomana. Näin teet pienellä teolla  mahdolliseksi hengityssairauksista kärsivien osallistumisen vertaistukiryhmiin.