Paikalliset vertaistukiryhmät

Huoma järjestää vertaistukiryhmiä henkirikoksen uhrien läheisille ympäri maata. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki henkirikoksessa läheisensä menettäneet, esimerkiksi perheenjäsenet, sukulaiset ja ystävät. Alle 18-vuotias voi osallistua ryhmään aikuisen seurassa. 

Yhdistyksen virallinen logo, jossa neljä piirroshahmoa haliringissä.

Vertaistukiryhmään voi tulla, kun omasta menetyksestä on kulunut aikaa vähintään noin vuosi, sillä liian varhainen ryhmään osallistuminen voi olla traumatisoivaa. Huomalta voi pyytää yksilötukea ja neuvontaa, jos on vielä liian varhaista osallistua vertaistukiryhmään. 

Ryhmätoiminta on pääasiassa vertaistuellista keskustelua, mutta joskus niissä saatetaan tehdä pieniä harjoituksia tai niissä voi vierailla asiantuntijoita. Kaikissa ryhmissä on tapana järjestää myös virkistystä, esimerkiksi retkiä tai teatteria, kerran vuodessa.

​Ryhmässä keskusteltavat asiat ovat luottamuksellisia ja ryhmään osallistujilla on vaitiolovelvollisuus.

Ryhmät ovat maksuttomia sekä uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia. Tapaamiskerroilla tarjotaan kahvit tai jokin muu pieni välipala.

Mietitkö ryhmään tulemista, mutta osallistuminen jännittää?

Tule rohkeasti mukaan! Ryhmistä tulee jatkuvasti hyvää palautetta. Useat henkirikoksessa läheisensä menettäneet kokevat, että vain toinen samankaltaisen tragedian kohdannut voi aidosti ymmärtää, miltä tuntuu menettää läheinen henkirikoksessa. Vertaistuki on monille korvaamaton apu toipumisessa.

Tutustumiskäynti ryhmään ei velvoita sinua osallistumaan myöhemmille tapaamiskerroille.

Eikö paikkakunnallasi ole vertaistukiryhmää?

Ota yhteyttä Huoman toimistolle, niin selvitämme, olisiko meillä mahdollisuus perustaa uusi ryhmä.

Seuraava ryhmänohjaajakoulututus järjestetään vuonna 2024. Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, ota yhteyttä toiminnanjohtaja@huoma.fi tai p. 050 304 3332 .

Huom! Tulethan Huoman toimintaan tuoksuttomana. Näin teet pienellä teolla  mahdolliseksi hengityssairauksista kärsivien osallistumisen vertaistukiryhmiin.

Huoma ei ole vakuuttanut tapahtumiinsa osallistuvia. Huolehdithan siis, että omat vakuutuksesi ovat kunnossa.