Vertaistuki verkossa

Huoma pyrkii järjestämään vertaistukea henkirikoksen uhrien läheisille myös verkossa. 

Loppuvuodesta 2021 tullaan järjestämään neljä webinaaria, joissa ääneen pääsevät asiantuntijat sekä kokemusasiantuntijat. Webinaarien aiheita ovat lasten tukeminen surussa, menetyksen vaikutus parisuhteeseen, henkirikosten uutisointi sekä erilaiset terapiat ja niiden hakeminen. Kaikissa tilaisuudessa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella asiantuntijoiden kanssa. Webinaarien aikataulu julkaistaan marraskuun 2022 alussa.

Vuonna 2022 aloitetaan säännöllinen Teams-yhteydellä kokoontuva vertaistukiryhmä. Tästä annetaan lisätietoja vuoden 2022 alussa.

Facebook-ryhmä

Huoman vapaaehtoisten perustama Facebook-ryhmä Henkirikoksen uhrien läheiset on tarjonnut vertaistukea verkossa jo seitsemän vuoden ajan. Ryhmä on avoin kaikille henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Ryhmään liittyäkseen ei siis tarvitse olla Huoman jäsen.

Jos vielä et kuulu ryhmään, sinne voi liittyä tästä linkistä.

Ryhmä edellyttää rekisteröitymisen Facebook-palveluun. Kun liityt ryhmään, sinun pitää kertoa lyhyesti menetyksestäsi. Turvakysymyksen avulla pyritään pitämään asiattomat henkilöt pois ryhmästä ja keskustelut luottamuksellisina. Ryhmään kuulumattomat henkilöt eivät näe mitään, mitä ryhmässä julkaistaan. Ulkopuoliset eivät myöskään näe, keitä ryhmään kuuluu. 

Ryhmässä voi jakaa tunteita, kokemuksia, kuvia ja videoita, ja saada niihin vastauksia muilta samankaltaisen menetyksen kohdanneilta. Keskustelun sujumisesta ja uusien jäsenten hyväksymisestä vastaa muutama vapaaehtoinen yhdessä Huoman toimiston väen kanssa.