Vertaistukea verkossa

Huoman iltateet

Huomalla on noin kerran kuukaudessa Teams-yhteydellä järjestettäviä vertaistapaamisia, joissa keskustellaan surusta, kokemuksista ja voimavaroista.

Aluksi näitä iltoja kutsuttiin verkkovertaistuki-illoiksi, mutta vuoden 2024 alussa nimi muuttui: illat ovat nyt nimeltään Huoman iltateet!

Osallistuminen

Huoman iltateelle ei ole erillistä ilmoittautumista. Pääset mukaan, kun tulet Teamsiin oikeaan aikaan tätä osallistumislinkkiä klikkaamalla.

Huomaathan, että mikäli omasta menetyksestäsi on kovin vähän aikaa, toisten kokemusten kuuleminen voi tuntua raskaalta.

Jos osallistuminen mietityttää, ota yhteyttä etäohjaajana toimivaan Huoman koordinaattori Terhi Kantaseen 050 401 2230 tai koordinaattori@huoma.fi. 

Kevään 2024 Huoman iltateet:

  • 10.1. klo klo 18:00–19:30
  • 7.2. klo 18:00–19:30
  • 6.3. klo 18:00–19:30
  • 10.4. klo 18:00–19:30
  • 22.5. klo 18:00–19:30
  • 5.6. klo 18:00–19:30

Mikäli Teams-sovelluksen käyttö ei ole sinulle tuttua, katso ohjeemme Teams-kokoukseen liittymisestä. Voit myös aina kysyä lisää koordinaattorilta tai sihteeriltä.

Facebook-ryhmä

Huoman vapaaehtoisten perustama Facebook-ryhmä Henkirikoksen uhrien läheiset on tarjonnut vertaistukea verkossa jo seitsemän vuoden ajan. Ryhmä on avoin kaikille henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Ryhmään liittyäkseen ei siis tarvitse olla Huoman jäsen.

Jos vielä et kuulu ryhmään, sinne voi liittyä tästä linkistä.

Ryhmä edellyttää rekisteröitymisen Facebook-palveluun. Kun liityt ryhmään, sinun pitää kertoa lyhyesti menetyksestäsi. Turvakysymyksen avulla pyritään pitämään asiattomat henkilöt pois ryhmästä ja keskustelut luottamuksellisina. Ryhmään kuulumattomat henkilöt eivät näe mitään, mitä ryhmässä julkaistaan. Ulkopuoliset eivät myöskään näe, keitä ryhmään kuuluu. 

Ryhmässä voi jakaa tunteita, kokemuksia, kuvia ja videoita, ja saada niihin vastauksia muilta samankaltaisen menetyksen kohdanneilta. Keskustelun sujumisesta ja uusien jäsenten hyväksymisestä vastaa muutama vapaaehtoinen yhdessä Huoman toimiston väen kanssa.