Vertaistuki verkossa

Paikallisten vertaistukiryhmien peruunnuttua keväällä 2020 Huoma on käynnistänyt valtakunnalliset verkkovertaistukiryhmät henkirikoksen uhrien läheisille. Ryhmät toteutetaan videoneuvotteluyhteydellä Whereby-palvelun kautta. Huhtitoukokuun aikana järjestetään neljä ryhmätapaamista, joissa ryhmänohjaajana toimii psykoterapeutti Sirpa Tapio. Ryhmässä voi jakaa turvallisesti surun ja raskaat kokemukset, mutta vertaiset iloitsevat kanssasi myös onnistumisista ja hyvistä hetkistä. 

Jäljellä on vielä kaksi tapaamista:

pe 8.5. klo 14 
to 14.5. klo 18

Voit ilmoittautua näihin tapaamisiin sähköisellä lomakkeella. Jokaiseen ryhmään otetaan enintään kahdeksan osallistujaa.

Verkkovertaistukiryhmissä käytettävä Whereby-palvelu on helppo käyttää. Käytännössä ryhmään pääsee kolmella napin painalluksella. Ryhmän osallistujalla tulee olla vain toimiva internetyhteys, sekä tietokone, puhelin tai tabletti, jossa on nettikamera ja mikrofoni. Hyvä olisi olla myös mikrofoni-kuulokkeet, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä ennen tapaamisaikaa. Ilmoittautumisvahvistuksen mukana lähetetään yksityiskohtaiset ohjeet. Tarvittaessa Huoman toimisto auttaa yhteyden muodostamisessa.

Lisätietoja ryhmästä antaa koordinaattori Terhi Kantanen 
p. 050 401 2230 
terhi.kantanen@huoma.fi

Facebook-ryhmä

Huoman vapaaehtoisten perustama Facebook-ryhmä Henkirikoksen uhrien läheiset on tarjonnut vertaistukea verkossa jo melkein seitsemän vuoden ajan. Ryhmä on avoin kaikille henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Ryhmään liittyäkseen ei siis tarvitse olla Huoman jäsen.

Jos vielä et kuulu ryhmään, sinne voi liittyä tästä linkistä.

Ryhmä edellyttää rekisteröitymisen Facebook-palveluun. Kun liityt ryhmään, sinun pitää kertoa lyhyesti menetyksestäsi. Turvakysymyksen avulla pyritään pitämään asiattomat henkilöt pois ryhmästä ja keskustelut luottamuksellisina. Ryhmään kuulumattomat henkilöt eivät näe mitään, mitä ryhmässä julkaistaan. Ulkopuoliset eivät myöskään näe, keitä ryhmään kuuluu. 

Ryhmässä voi jakaa tunteita, kokemuksia, kuvia ja videoita, ja saada niihin vastauksia muilta samankaltaisen menetyksen kohdanneilta. Keskustelun sujumisesta ja uusien jäsenten hyväksymisestä vastaa muutama vapaaehtoinen yhdessä Huoman toimiston väen kanssa.