Vertaistuki verkossa

Teemaryhmät

Syksyllä 2020 Huoma järjestää henkirikoksen uhrien läheisille kaksi teemallista verkkokeskustelua. Keskusteluja ohjaa psykoterapeutti Sirpa Tapio.


Teemaryhmät toteutetaan videoneuvotteluna seuraavina iltoina:

to 24.9. klo 18–19.30 TEEMA: Arkielämän haasteet ja paluu arkeen  
to 22.10. klo 18–19.30 TEEMA: Unet ja nukkuminen

Kumpaankin ryhmään otetaan enintään yksitoista osallistujaa. 

Ilmoittautuminen on päättynyt. Voit kuitenkin ehdottaa jo nyt aiheita Huoman seuraaviin teemakeskusteluihin.

Verkkoryhmissä käytettävä videoneuvotteluyhteys on helppo avata omalla tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Huoman käytössä on Whereby-palvelu, johon pääsee mukaan kolmella napin painalluksella. Ryhmän osallistujalla tulee olla toimiva internetyhteys, sekä laite, jossa on nettikamera ja mikrofoni. Hyvä olisi olla myös mikrofoni-kuulokkeet, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä ennen teemaryhmiä. Ilmoittautumisvahvistuksen mukana lähetetään yksityiskohtaiset toimintaohjeet. Tarvittaessa Huoman toimisto auttaa yhteyden muodostamisessa.

Lisätietoja:
koordinaattori Terhi Kantanen
050 401 2230
terhi.kantanen@huoma.fi

Facebook-ryhmä

Huoman vapaaehtoisten perustama Facebook-ryhmä Henkirikoksen uhrien läheiset on tarjonnut vertaistukea verkossa jo melkein seitsemän vuoden ajan. Ryhmä on avoin kaikille henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Ryhmään liittyäkseen ei siis tarvitse olla Huoman jäsen.

Jos vielä et kuulu ryhmään, sinne voi liittyä tästä linkistä.

Ryhmä edellyttää rekisteröitymisen Facebook-palveluun. Kun liityt ryhmään, sinun pitää kertoa lyhyesti menetyksestäsi. Turvakysymyksen avulla pyritään pitämään asiattomat henkilöt pois ryhmästä ja keskustelut luottamuksellisina. Ryhmään kuulumattomat henkilöt eivät näe mitään, mitä ryhmässä julkaistaan. Ulkopuoliset eivät myöskään näe, keitä ryhmään kuuluu. 

Ryhmässä voi jakaa tunteita, kokemuksia, kuvia ja videoita, ja saada niihin vastauksia muilta samankaltaisen menetyksen kohdanneilta. Keskustelun sujumisesta ja uusien jäsenten hyväksymisestä vastaa muutama vapaaehtoinen yhdessä Huoman toimiston väen kanssa.