Vertaistukea verkossa

Huoma pyrkii järjestämään vertaistukea henkirikoksen uhrien läheisille myös verkossa. 

Vuonna 2022 aloitettiin kerran kuukaudessa Teams-yhteydellä järjestettävät vertaistuki-illat. Ilmoittautumista ei tarvitse, mukaan pääsee klikkaamalla osallistumislinkkiä.

Huomaathan kuitenkin, että mikäli omasta menetyksestäsi on kovin vähän aikaa, toisten kokemusten kuuleminen voi tuntua raskaalta. Jos osallistuminen mietityttää, ote yhteyttä iltojen etäohjaajana toimivaan Huoman koordinaattori Terhi Kantanen 050 401 2230 tai koordinaattori@huoma.fi. 

Syyskauden 2023 vertaistuki-illat ovat seuraavina iltoina:

  • 9.8. klo 18:00–19:30
  • 13.9. klo 18:00–19:30
  • 11.10. klo 18:00–19:30
  • 1.11. klo 18:00–19:30

Mikäli Teams-sovelluksen käyttö ei ole tuttua, katso ohjeemme Teams-kokoukseen liittymisestä.

Facebook-ryhmä

Huoman vapaaehtoisten perustama Facebook-ryhmä Henkirikoksen uhrien läheiset on tarjonnut vertaistukea verkossa jo seitsemän vuoden ajan. Ryhmä on avoin kaikille henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Ryhmään liittyäkseen ei siis tarvitse olla Huoman jäsen.

Jos vielä et kuulu ryhmään, sinne voi liittyä tästä linkistä.

Ryhmä edellyttää rekisteröitymisen Facebook-palveluun. Kun liityt ryhmään, sinun pitää kertoa lyhyesti menetyksestäsi. Turvakysymyksen avulla pyritään pitämään asiattomat henkilöt pois ryhmästä ja keskustelut luottamuksellisina. Ryhmään kuulumattomat henkilöt eivät näe mitään, mitä ryhmässä julkaistaan. Ulkopuoliset eivät myöskään näe, keitä ryhmään kuuluu. 

Ryhmässä voi jakaa tunteita, kokemuksia, kuvia ja videoita, ja saada niihin vastauksia muilta samankaltaisen menetyksen kohdanneilta. Keskustelun sujumisesta ja uusien jäsenten hyväksymisestä vastaa muutama vapaaehtoinen yhdessä Huoman toimiston väen kanssa.