Vertaistuki verkossa

Huoma pyrkii järjestämään vertaistukea henkirikoksen uhrien läheisille myös verkossa. 

Vuonna 2022 aloitettiin kerran kuukaudessa Teams-yhteydellä järjestettävät vertaistuki-illat. Ilmoittautumista ei tarvitse, mukaan pääsee klikkaamalla osallistumislinkkiä.

Huomaathan kuitenkin, että mikäli omasta menetyksestäsi on kovin vähän aikaa, toisten kokemusten kuuleminen voi tuntua raskaalta. Jos osallistuminen mietityttää, ote yhteyttä iltojen etäohjaajana toimivaan Huoman kriisi- ja vapaaehtoistyön koordinaattori Terhi Kantaseen 050 401 2230 tai koordinaattori@huoma.fi. 

Verkkoiltaan pääsee mukaan seuraavina aikoina:

4.8.2022 klo 18–19:30

8.9.2022 klo 18–19:30

6.10.2022 klo 18–19:30

3.11.2022 klo 18–19:30

1.12.2022 klo 18–19:30


Mikäli Teams-sovelluksen käyttö ei ole tuttua, esimerkiksi Jyväskylän yliopiston sivuilta löytyy selkeät ohjeet Teams-kokoukseen liittymiseen.

Loppuvuodesta 2021 järjestetiin neljä webinaaria, joissa ääneen pääsivät asiantuntijat sekä kokemusasiantuntijat. Webinaarien aiheita olivat lasten tukeminen surussa, menetyksen vaikutus parisuhteeseen, henkirikosten uutisointi sekä erilaiset terapiat ja niiden hakeminen. Yleisöllä oli mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella asiantuntijoiden kanssa. Lue lisää webinaareista. 
Webinaareja ei tällä hetkellä ole suunnitteilla enempää.

Facebook-ryhmä

Huoman vapaaehtoisten perustama Facebook-ryhmä Henkirikoksen uhrien läheiset on tarjonnut vertaistukea verkossa jo seitsemän vuoden ajan. Ryhmä on avoin kaikille henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Ryhmään liittyäkseen ei siis tarvitse olla Huoman jäsen.

Jos vielä et kuulu ryhmään, sinne voi liittyä tästä linkistä.

Ryhmä edellyttää rekisteröitymisen Facebook-palveluun. Kun liityt ryhmään, sinun pitää kertoa lyhyesti menetyksestäsi. Turvakysymyksen avulla pyritään pitämään asiattomat henkilöt pois ryhmästä ja keskustelut luottamuksellisina. Ryhmään kuulumattomat henkilöt eivät näe mitään, mitä ryhmässä julkaistaan. Ulkopuoliset eivät myöskään näe, keitä ryhmään kuuluu. 

Ryhmässä voi jakaa tunteita, kokemuksia, kuvia ja videoita, ja saada niihin vastauksia muilta samankaltaisen menetyksen kohdanneilta. Keskustelun sujumisesta ja uusien jäsenten hyväksymisestä vastaa muutama vapaaehtoinen yhdessä Huoman toimiston väen kanssa.