Vertaistuki verkossa

Teemaryhmät

Syksyllä 2020 Huoma järjestää henkirikoksen uhrien läheisille kaksi teemallista verkkokeskustelua. Keskusteluja ohjaa psykoterapeutti Sirpa Tapio. Teemaryhmät toteutetaan Whereby-palvelun kautta seuraavina iltoina:

to 24.9. klo 18-19:30 ja 
to 22.10. klo 18-19:30

Verkkokeskusteluissa puhutaan osallistujien toivomista aiheista, jotka sovitaan ennen ryhmän alkua. Ehdota keskusteluteemaa alla olevalla lomakkeella. 

Voit ilmoittautua mukaan teemakeskusteluihin sähköisellä lomakkeella. Jokaiseen ryhmään otetaan enintään yksitoista osallistujaa.

Verkkoryhmissä käytettävä Whereby-palvelu on helppo käyttää. Käytännössä mukaan pääsee kolmella napin painalluksella. Ryhmän osallistujalla tulee olla vain toimiva internetyhteys, sekä tietokone, puhelin tai tabletti, jossa on nettikamera ja mikrofoni. Hyvä olisi olla myös mikrofoni-kuulokkeet, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä ennen teemaryhmiä. Ilmoittautumisvahvistuksen mukana lähetetään yksityiskohtaiset toimintaohjeet. Tarvittaessa Huoman toimisto auttaa yhteyden muodostamisessa.

Lisätietoja teemaryhmistä antaa koordinaattori Terhi Kantanen 
050 401 2230 
terhi.kantanen@huoma.fi

Facebook-ryhmä

Huoman vapaaehtoisten perustama Facebook-ryhmä Henkirikoksen uhrien läheiset on tarjonnut vertaistukea verkossa jo melkein seitsemän vuoden ajan. Ryhmä on avoin kaikille henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Ryhmään liittyäkseen ei siis tarvitse olla Huoman jäsen.

Jos vielä et kuulu ryhmään, sinne voi liittyä tästä linkistä.

Ryhmä edellyttää rekisteröitymisen Facebook-palveluun. Kun liityt ryhmään, sinun pitää kertoa lyhyesti menetyksestäsi. Turvakysymyksen avulla pyritään pitämään asiattomat henkilöt pois ryhmästä ja keskustelut luottamuksellisina. Ryhmään kuulumattomat henkilöt eivät näe mitään, mitä ryhmässä julkaistaan. Ulkopuoliset eivät myöskään näe, keitä ryhmään kuuluu. 

Ryhmässä voi jakaa tunteita, kokemuksia, kuvia ja videoita, ja saada niihin vastauksia muilta samankaltaisen menetyksen kohdanneilta. Keskustelun sujumisesta ja uusien jäsenten hyväksymisestä vastaa muutama vapaaehtoinen yhdessä Huoman toimiston väen kanssa.