Rovaniemi

Ryhmä kokoontuu Perheasiain neuvottelukeskuksessa osoitteessa Maakuntakatu 7.

Ryhmää ohjaavat vertaisohjaaja Elsa Haapaniemi ja sairaalapastori Lauri Kinnunen.

Ryhmä kokoontuu noin kerran kuussa. Syksyn 2020 kokoontumiset ovat:

  • pe 11.9. klo 12–14
  • pe 9.10. klo 12–14
  • ke 4.12. klo 12–14 

Jos haluat mukaan ryhmään, ota yhteyttä Elsa Haapaniemeen, 040 537 1552.

Kokemuksia Rovaniemen ryhmästä

Rovaniemen vertaistukiryhmä perustettiin 2007. Vuosien kuluessa ryhmän jäsenet ovat vaihtuneet, osa on jäänyt pois, ja uusia on tullut tilalle. Ryhmäkoko on vakiintunut 4-5 henkilöön.

Kokoonnumme kerran kuussa seurakunnan tiloissa mukanamme pappi. Kaikkein tärkeimpänä pidämme yhdessäoloa ja sitä, että voimme muistella menetettyjä rakkaita lapsiamme.

Koska nämä asiat ovat surullisia, niin olemme halunneet keventää tapaamisiamme mukavan tekemisen merkeissä. Olemme käyneet mehiläisvahakurssilla maalaamassa kortteja. Kaula- ja rannekoruja on värkätty ja myös jääkaappimagneeteilla on runoiltu.

Joka syksy on käyty syömässä ravintolassa pikkujoulun merkeissä ja pienet lahjapaketit jaettu. Kesällä käymme yhdessä lastemme haudoilla.

Kesäkuussa teimme pyöräretken Kemijoen rannalla olevalle laavulle, makkaraa paistoimme ja muitakin herkkuja söimme. Oli niin aurinkoinen retkipäivä, ettei meinattu malttaa pois lähteä. Toinen retki tehtiin junalla Ouluun, missä tapasimme Oulun vertaistukiryhmän jäseniä. Elokuussa hassuttelimme kukkahatuilla ja hauskaa oli!

Lokakuun 2. päivä lähdettiin porukalla Tampereelle ruusutapahtumaan. Ruusutapahtuma oli meille eka kerta. Kannatti lähteä, koska tapahtuma säilyy varmasti meidän mielessä pitkään. Pitkän matkan istuimme junassa, mutta oli tosi mukava retki.

Elsa ja Rovaniemen ryhmäläiset
(Huoma-lehti 1/2017)