Silmästä silmään sai Kirkon kulttuuripalkinnon

17.3.2021

Arkkipiispa Tapio Luoma jakoi tiistaina 16.3.2021 vuoden 2020 Kirkon kulttuuripalkinnon ohjaaja John Websterille dokumenttielokuvasta Silmästä silmään. [Lähde: Kirkon viestintä]


Perusteluissaan Kirkkohallitus toteaa, että Silmästä silmään muistuttaa siitä, että jopa kaikkein vakavimmassa konfliktitilanteessa ja pahimpien rikosten yhteydessä on mahdollista kohdata ja käydä asiallista keskustelua. "Sovinto oman sisimmän kanssa on saavutettavissa", totesi arkkipiispa Luoma.

Perusteluissa todettiin myös, että vaikka media on tulvillaan henkirikoksia, on poikkeuksellista, että keskitytään kuvaamaan henkirikoksen uhrin lähipiiriin kuuluvien henkilöiden kokemuksia.

Lisäksi elokuvaa kiitettiin sen herkästä otteesta ja korkeatasoisesta kuvaus- ja leikkaustyöstä.

Kiitospuheessaan ohjaaja John Webster toivoi, että Huoma välittää kiitoksen kaikille, jotka ovat olleet elokuvanteossa mukana. Kiitokset kuuluvat päähenkilöiden Ullan, Mikan ja Julian lisäksi myös kaikille huomalaisille, jotka olivat elokuvassa pienemmissä rooleissa. Webster kiitti myös restoratiivisen oikeuden menetelmän Suomeen tuonnutta Arja Konttilaa sekä Huoman toiminnanjohtaja Sanna Kalajanniskaa, jonka innoittava puhe eräässä koulututustilaisuudessa neljä vuotta sitten oli ratkaisevassa roolissa siinä, että Webster päätti tehdä elokuvan Silmästä silmään.

Huoma onnittelee ohjaaja John Websteriä ja koko tiimiä, joka on ollut toteuttamassa Silmästä silmään -elokuvaa!