Kokemusasiantuntija-koulutuksen haku on auki

1.11.2022

Surevan kohtaaminen -toiminta järjestää seuraavan kokemusasiantuntijoiden koulutuksen 11.–12.2.2023 Tampereella. Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutus on suunnattu surujärjestöjen jäsenille. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että omasta menetyksestä on kulunut aikaa vähintään vuosi ja osallistujalla on mahdollisuus osallistua kaikkiin koulutuksen osioihin

Kokemusasiantuntijana toimiminen edellyttää oman menetyskokemuksen tarkastelua siten, että omasta kokemuksesta ja siihen liittyvistä kohtaamisista ammattilaisten kanssa pystyy kertomaan puheenvuoroissa ja esittämään myös mahdollisesti ammattilaisten kanssa tapahtuneet haastavat tilanteet rakentavasti puheenvuoron kohderyhmä huomioiden.

Koulutuspaikkoja on rajallinen määrä. Pyrkimyksenä on kouluttaa kokemusasiantuntijoita kaikista surujärjestöistä siten, että kokemusasiantuntijoilla olisi mahdollisimman laajasti kokemusta erilaisista menetyksistä ja kokemusasiantuntijoita olisi eri puolella Suomea. 

Hakuaika koulutukseen päättyy 20.11.2022. Surevan kohtaaminen -toiminnan työntekijä haastattelee osan hakijoista Teamsin välityksellä viikoilla 47–49. Haastatellut saavat tiedon valinnasta viikolla 50.