Vertaistukikurssit ja -viikonloput

Huoman Yhteinen polku -vertaistukiviikonloput

Huoma järjestää valtakunnallisia Yhteinen polku -vertaistukiviikonloppuja henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Viikonloppujen tavoite on antaa lohtua, tarjota mahdollisuus purkaa ajatuksia samankaltaisen menetyksen kokeneiden kanssa sekä lisätä jaksamista ja voimavaroja arkeen. 

Yhteinen polku järjestetään keväisin ja syksyisin eri puolella Suomea, ja niihin voi osallistua omasta asuinpaikasta riippumatta. Olisi hyvä, että omasta menetyksestä on kulunut vähintään noin vuosi ennen ensimmäistä vertaistukiviikonloppua. Yhteinen polku -viikonlopun ohjelma sisältää ammattilaisten ohjaamia pienryhmäkeskusteluja sekä virkistäytymistä. 

Viikonloppujen omavastuumaksu on 60 €. Huoman jäsenet saavat omavastuumaksusta 10 € alennuksen. Maksu sisältää majoituksen täysihoidolla kahden hengen huoneissa sekä viikonlopun ohjelman. 

Matkakuluista voi hakea Kelan korvauksen terveydenhoidon ammattihenkilön allekirjoittamaan todistusta vastaan.

Kelan 19.2.2024 antama ohje vertaistukiviikonloppujen matkojen korvattavuudesta 

Kela voi korvata sopeutumisvalmennuskurssiin rinnastettavalle kurssille tehdyn matkan seuraavien edellytysten täyttyessä:

  • kurssille on hakeuduttu lääkärin lähetteellä ja tämän nimi on mainittu osallistumistodistuksessa 
  • kurssiin sisältyy lääkärin tai sairausvakuutuslaissa tarkoitetun muun terveydenhuollon ammattihenkilön antamaa hoitoa, tutkimusta tai hoidon opastusta.

Seuraava Yhteinen polku -vertaistukiviikonloppu järjestetään syksyllä 2024. Tiedotamme lisää piakkoin!

Huoman tilaisuuksissa kaikilla on yhdenvertainen mahdollisuus osallistua omana itsenään. Tutustu Huoman turvallisemman tilan periaatteisiin.

Vertaistukiviikonloppujen maksukäytännöt

Aikuisen omavastuumaksu on 60 € / Huoman jäsenille 50 €. 

Maksu sisältää:

  • majoitus 2 hengen huoneissa 
  • kaikki ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen
  • viikonlopun ohjelman

Ilmoittautuminen on vahvistettu vasta kun omavastuu on maksettu. Mikäli omavastuuta ei makseta eräpäivään mennessä, ilmoittautuminen raukeaa.

Ilmoittautumisen voi perua maksutta vain 

  • ennen viimeistä ilmoittautumispäivää
  • äkillisen sairastumisen vuoksi (lääkärintodistusta vaaditaan)

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleista peruutuksista joudumme pidättämään koko omavastuumaksun.  Mikäli ilmoittautunut henkilö ei maksa laskua, ei saavu paikalle, eikä ilmoita perusteltua syytä pois jäämiselleen, joudumme veloittamaan todelliset täyshoitokulut (yleensä noin 200 €).

Uusia ilmoittautumisia ei voida ottaa vastaan, mikäli jokin aiempien tapahtumien omavastuumaksu on vielä suorittamatta.

Huoma ei ole vakuuttanut tapahtumiinsa osallistuvia. Huolehdithan siis, että omat vakuutuksesi ovat kunnossa.

Kurssit

Huoma järjestää vertaistukikursseja mahdollisuuksien mukaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ja tiedottaa sellasista muiden järjestämistä kursseista, jotka sopivat jäsenistöllemme.

Kurssit nuorille

Nuori suru -hanke järjestää kursseja 16–23-vuotiaille läheisen menettäneille nuorille. Katso tulevat kurssit hankkeen nettisivuilta.

Muiden tahojen järjestämiä kursseja sureville

Muiden järjestöjen ohjelmassa on ajoittain tilaisuuksia ja viikonloppuja, jotka sopivat myös henkirikoksen uhrina läheisen menettäneille. 

Huom! Tulethan tuoksuttomana kaikkiin tilaisuuksiin. Näin teet pienellä teolla mahdolliseksi hengityssairauksista kärsivien osallistumisen.