Vertaistukikurssit ja -viikonloput

Huom! Koronapandemia voi aiheuttaa muutoksia kevään 2021 tapahtumiin. 

Huoman viikonloput

Huoma järjestää valtakunnallisia vertaistukiviikonloppuja henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Viikonloput järjestetään keväisin ja syksyisin eri puolella Suomea, ja niihin voi osallistua omasta asuinpaikasta riippumatta. Olisi hyvä, että omasta menetyksestä olisi kulunut vähintään noin vuosi ennen ensimmäistä vertaistukiviikonloppua. Viikonloppujen ohjelma sisältää ammattilaisten ohjaamia pienryhmäkeskusteluja sekä virkistäytymistä. Lapsille järjestetään hoito pienryhmäkeskusteluiden ajaksi.

Viikonloppujen omavastuumaksu on 60€. Huoman jäsenet saavat omavastuumaksusta 10€ alennuksen. Maksu sisältää majoituksen täysihoidolla kahden hengen huoneissa sekä viikonlopun ohjelman. Matkakuluista voi hakea Kelan korvauksen. Tarvittaessa Huoman toimisto neuvoo tuen hakemisessa.

Huoma järjestää ajoittain myös tietyille erityisryhmille kohdennettuja vertaistukiviikonloppuja. Syksyn 2021 viikonloppujen teemat ovat: miesten viikonloppu, luovan kirjoittamisen viikonloppu sekä päihteitä käyttäneen läheisen menettäneiden viikonloppu. Näistä julkaistaan lisätietoa toukokuussa.

Seuraava vertaistukiviikonloppu Koronan takia siirrettiin Huoman 20-vuotista taivalta juhlistavaa vertaistukiviikonloppua. Ensi keväänä saadaan juhlia jo siis 21 vuotta. 

Juhlaviikonloppu järjestetään Hankasalmella lomakeskus Revontulessa 7.-9.5.2021. Ohjelmassa on työpajoja, muistelua, musiikkia, tanssia ja juhlapuheita. Ohjelma on suunnattu aikuisille, eikä Huoma tällä kertaa järjestä lastenhoitoa. Ilmoittautuminen avataan tammikuussa 2021.

Kurssit

Huoma järjestää vertaistukikursseja mahdollisuuksien mukaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ja tiedottaa sellasista muiden järjestämistä kursseista, jotka sopivat jäsenistöllemme.

Intensiivikurssi henkirikoksessa läheisen menettäneille

Vuonna 2021 Huoma ja MIELI Suomen mielenterveys ry järjestävät kaksiosaisen kurssin henkirikoksessa läheisen menettäneille. Kurssi sopii parhaiten henkilöille, joiden menetyksestä ei ole kulunut vielä kovin monia vuosia; osallistujilla tulee kuitenkin olla vähintään käräjäoikeuden päätös tai noin vuosi menetyksestä. Kaikki kurssille tulijat haastatellaan.

Kurssin aloitus on 15.-18.4.2021 ja toinen jakso 14.-17.10.2021. Kurssipaikka on Nilsasgården Sipoossa. Kurssin ohjaajina toimivat psykoterapeutit Elisa Lehtonen ja Jutta Sohlman.

Kurssin esite
Ilmoittautuminen

Muiden järjestämiä kursseja sureville

MIELI Suomen Mielenterveys ry järjestää kuntoutuskursseja, jotka soveltuvat henkirikoksessa läheisensä menettäneille henkilöille, mutta niihin voi osallistua myös muilla tavoilla läheisensä menettäneitä henkilöitä.

Suru pitää ottessaan -kursseja järjestetään vuosittain. Ne on tarkoitettu niille henkilöille, joilla suru ei tunnu hellittävän useammankaan vuoden jälkeen tapahtuneesta. Kursseja järjestetään vuosittain. Seuraava kurssi on vuonna 2021 Nilsasgårgenissa Sipoossa. Kurssin ajankohtaa on siirretty, mutta sinne voi silti ilmoittautua nettilomakkeella.

Lue lisää MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta.

Huom! Tulethan tuoksuttomana kaikkiin tilaisuuksiin. Näin teet pienellä teolla  mahdolliseksi hengityssairauksista kärsivien osallistumisen.