Vertaistukikurssit ja -viikonloput

Huoman viikonloput

Huoma järjestää valtakunnallisia vertaistukiviikonloppuja henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Viikonloppujen tavoite on antaa lohtua, tarjota mahdollisuus purkaa ajatuksia samankaltaisen menetyksen kokeneiden kanssa sekä lisätä jaksamista ja voimavaroja arkeen. 

Viikonloput järjestetään keväisin ja syksyisin eri puolella Suomea, ja niihin voi osallistua omasta asuinpaikasta riippumatta. Olisi hyvä, että omasta menetyksestä olisi kulunut vähintään noin vuosi ennen ensimmäistä vertaistukiviikonloppua. Viikonloppujen ohjelma sisältää ammattilaisten ohjaamia pienryhmäkeskusteluja sekä virkistäytymistä. 

Viikonloppujen omavastuumaksu on 60 €. Huoman jäsenet saavat omavastuumaksusta 10 € alennuksen. Maksu sisältää majoituksen täysihoidolla kahden hengen huoneissa sekä viikonlopun ohjelman. Matkakuluista voi hakea Kelan korvauksen lääkärintodistusta vastaan. Tarvittaessa Huoman toimisto neuvoo tuen hakemisessa.

Huoma järjestää ajoittain myös tietyille erityisryhmille kohdennettuja vertaistukiviikonloppuja. Näihin viikonloppuihin otetaan enintään 10 täysi-ikäistä osallistujaa. 

Seuraava vertaistukiviikonloppu järjestetään 5.-7.5.2023 Rokualla, noin 80 km Oulusta. 

Katso lisätietoa!

Syksyiset värikkäät lehdet täyttävät kuvan ja osittain kietoutuvat keskellä olevan lyhdyn ympärille, vasemmalla lukee Vertaistukiviikonloppu.

Vertaistukiviikonloppujen maksukäytännöt

Aikuisen omavastuumaksu on 60 € / jäsenille 50 €. 

Maksu sisältää:

  •  majoitus 2 hengen huoneissa 
  • kaikki ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen
  • viikonlopun ohjelman

Ilmoittautuminen on vahvistettu vasta kun omavastuu on maksettu. Mikäli omavastuuta ei makseta eräpäivään mennessä, ilmoittautuminen raukeaa.

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleista peruutuksista joudumme pidättämään koko omavastuumaksun.  

Ilmoittautumisen voi perua maksutta vain 

  • ennen viimeistä ilmoittautumispäivää
  • äkillisen sairastumisen vuoksi (lääkärintodistusta vaaditaan)

Mikäli ilmoittautunut henkilö ei maksa laksua, ei saavu paikalle, eikä ilmoita perusteltua syytä pois jäämiselleen, joudumme veloittamaan todelliset täyshoitokulut (yleensä noin 150-200 €).

Uusia ilmoittautumisia ei voida ottaa vastaan, mikäli jokin aiempien tapahtumien omavastuumaksu on vielä suorittamatta.

Huoma ei ole vakuuttanut tapahtumiinsa osallistuvia. Huolehdithan siis, että omat vakuutuksesi ovat kunnossa.

Kurssit

Huoma järjestää vertaistukikursseja mahdollisuuksien mukaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ja tiedottaa sellasista muiden järjestämistä kursseista, jotka sopivat jäsenistöllemme.

Intensiivikurssi henkirikoksessa läheisen menettäneille

Huoma ja MIELI Suomen mielenterveys ry järjestävät ajoittain kaksiosaisia kursseja henkirikoksessa läheisen menettäneille. Kurssien tavoite on löytää omia voimavaroja vertaisten kanssa keskustellen. 

Kurssi sopii parhaiten henkilöille, joiden menetyksestä ei ole kulunut vielä kovin monia vuosia; osallistujilla tulee kuitenkin olla vähintään käräjäoikeuden päätös tai noin vuosi menetyksestä. Kaikki kurssille tulijat haastatellaan.

Edellinen kurssi päättyi toukokuussa 2022 ja seuraavaa kurssi on suunnitelmissa vuodelle 2024. 

Mikäli olet kiinnostunut intensiivikurssista, ole yhteydessä Huoman koordinaattoriin koordinaattori@huoma.fi tai 050 401 2230. Voimme laittaa yhteystietosi talteen ja ottaa yhteyttä, kun seuraavalle kurssille ilmoittautuminen aukeaa.

Muiden järjestämiä kursseja sureville

Muiden järjestöjen ohjelmassa on ajoittain tilaisuuksia ja viikonloppuja, jotka sopivat myös henkirikoksen uhrina läheisen menettäneille. 

Huom! Tulethan tuoksuttomana kaikkiin tilaisuuksiin. Näin teet pienellä teolla mahdolliseksi hengityssairauksista kärsivien osallistumisen.