Vertaistukikurssit ja -viikonloput

Huom! Koronapandemia on aiheuttanut muutoksia syksyn 2020 tapahtumiin. 

Huoman viikonloput

Huoma järjestää valtakunnallisia vertaistukiviikonloppuja henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Viikonloput järjestetään keväisin ja syksyisin eri puolella Suomea, ja niihin voi osallistua omasta asuinpaikasta riippumatta. Olisi hyvä, että omasta menetyksestä olisi kulunut vähintään noin vuosi ennen ensimmäistä vertaistukiviikonloppua. Viikonloppujen ohjelma sisältää ammattilaisten ohjaamia pienryhmäkeskusteluja sekä virkistäytymistä. Lapsille järjestetään hoito pienryhmäkeskusteluiden ajaksi.

Viikonloppujen omavastuumaksu on 60€. Huoman jäsenet saavat omavastuumaksusta 10€ alennuksen. Maksu sisältää majoituksen täysihoidolla kahden hengen huoneissa sekä viikonlopun ohjelman. Matkakuluista voi hakea Kelan korvauksen. Tarvittaessa Huoman toimisto neuvoo tuen hakemisessa.

Huoma järjestää ajoittain myös tietyille erityisryhmille kohdennettuja vertaistukiviikonloppuja, mutta niitä ei ole tulossa vuoden 2020 aikana.

Seuraava vertaistukiviikonloppu järjestetään  6.-8.11.2020 Tampereen seurakunnan AitO-keskuksessa Näsijärven rannalla. Ilmoittaudu verkkolomakkeella. 

Kurssit

Huoma järjestää vertaistukikursseja mahdollisuuksien mukaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ja tiedottaa sellasista muiden järjestämistä kursseista, jotka sopivat jäsenistöllemme.

Intensiivikurssi henkirikoksessa läheisen menettäneille

Vuonna 2020 Huoma ja MIELI Suomen mielenterveys ry järjestävät kaksiosaisen kurssin henkirikoksessa läheisen menettäneille. Kurssi sopii parhaiten henkilöille, joiden menetyksestä ei ole kulunut vielä kovin monia vuosia; osallistujilla tulee kuitenkin olla vähintään käräjäoikeuden päätös tai noin vuosi menetyksestä. Kaikki kurssille tulijat haastatellaan.

Kurssin aloitus on 15.-18.10.2020 ja toinen jakso 15.-18.4.2021. Kurssipaikka on Nilsasgården Sipoossa. Kurssin ohjaajina toimivat psykoterapeutit Elisa Lehtonen ja Jutta Sohlman.

Lisätietoja kurssista
Ilmoittautuminen

Huom! Intensiivikurssin ensimmäinen jakso on peruttu ja kurssi alkaa vasta 15.-18.4.2021. Toinen jakso tulee olemaan syksyllä 2021. 

Muiden järjestämiä kursseja sureville

MIELI Suomen Mielenterveys ry järjestää kuntoutuskursseja, jotka soveltuvat henkirikoksessa läheisensä menettäneille henkilöille.

Suru pitää ottessaan -kursseja järjestetään vuosittain. Ne on tarkoitettu niille henkilöille, joilla suru ei tunnu hellittävän useammankaan vuoden jälkeen tapahtuneesta.

Lue lisää näistä kursseista MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta.