Vertaistukikurssit ja -viikonloput

Huoman viikonloput

Huoma järjestää valtakunnallisia vertaistukiviikonloppuja henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Viikonloppujen tavoite on antaa lohtua, tarjota mahdollisuus purkaa ajatuksia samankaltaisen menetyksen kokeneiden kanssa sekä lisätä jaksamista ja voimavaroja arkeen. 

Viikonloput järjestetään keväisin ja syksyisin eri puolella Suomea, ja niihin voi osallistua omasta asuinpaikasta riippumatta. Olisi hyvä, että omasta menetyksestä olisi kulunut vähintään noin vuosi ennen ensimmäistä vertaistukiviikonloppua. Viikonloppujen ohjelma sisältää ammattilaisten ohjaamia pienryhmäkeskusteluja sekä virkistäytymistä. 

Viikonloppujen omavastuumaksu on 60 €. Huoman jäsenet saavat omavastuumaksusta 10 € alennuksen. Maksu sisältää majoituksen täysihoidolla kahden hengen huoneissa sekä viikonlopun ohjelman. Matkakuluista voi hakea Kelan korvauksen terveydenhoidon ammattihenkilön allekirjoittamaan todistusta vastaan (SV67). Tarvittaessa Huoman toimisto neuvoo tuen hakemisessa.

Huoma järjestää ajoittain myös tietyille erityisryhmille kohdennettuja vertaistukiviikonloppuja. Näihin viikonloppuihin otetaan enintään 10 täysi-ikäistä osallistujaa. 

Seuraava vertaistukiviikonloppu järjestetään Jyväskylässä 29.9.–1.10.2023. 
Lisätietoja ja ilmoittaumislomake⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Syksyiset värikkäät lehdet täyttävät kuvan ja osittain kietoutuvat keskellä olevan lyhdyn ympärille, vasemmalla lukee Vertaistukiviikonloppu.

Huoman tilaisuuksissa kaikilla on yhdenvertainen mahdollisuus osallistua omana itsenään. Tutustu turvallisemman tilan ohjeisiin Allianssin verkkosivuilla.

Vertaistukiviikonloppujen maksukäytännöt

Aikuisen omavastuumaksu on 60 € / Huoman jäsenille 50 €. 

Maksu sisältää:

  •  majoitus 2 hengen huoneissa 
  • kaikki ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen
  • viikonlopun ohjelman

Ilmoittautuminen on vahvistettu vasta kun omavastuu on maksettu. Mikäli omavastuuta ei makseta eräpäivään mennessä, ilmoittautuminen raukeaa.

Ilmoittautumisen voi perua maksutta vain 

  • ennen viimeistä ilmoittautumispäivää
  • äkillisen sairastumisen vuoksi (lääkärintodistusta vaaditaan)

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleista peruutuksista joudumme pidättämään koko omavastuumaksun.  Mikäli ilmoittautunut henkilö ei maksa laskua, ei saavu paikalle, eikä ilmoita perusteltua syytä pois jäämiselleen, joudumme veloittamaan todelliset täyshoitokulut (yleensä noin 200 €).

Uusia ilmoittautumisia ei voida ottaa vastaan, mikäli jokin aiempien tapahtumien omavastuumaksu on vielä suorittamatta.

Huoma ei ole vakuuttanut tapahtumiinsa osallistuvia. Huolehdithan siis, että omat vakuutuksesi ovat kunnossa.

Kurssit

Huoma järjestää vertaistukikursseja mahdollisuuksien mukaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ja tiedottaa sellasista muiden järjestämistä kursseista, jotka sopivat jäsenistöllemme.

Kurssit nuorille

Mulla on ikävä -verkkokurssi 15-21 vuotiaille nuorille, joilta on kuollut vanhempi.  Toteutuu syyskuussa 2023.

Kenet sä menetit? – vertaistukiviikonloppu 16-22-vuotiaille läheisen menettäneille nuorille Tampereella 27.-29.10.2023

Muiden järjestämiä kursseja sureville

Muiden järjestöjen ohjelmassa on ajoittain tilaisuuksia ja viikonloppuja, jotka sopivat myös henkirikoksen uhrina läheisen menettäneille. 

Huom! Tulethan tuoksuttomana kaikkiin tilaisuuksiin. Näin teet pienellä teolla mahdolliseksi hengityssairauksista kärsivien osallistumisen.