Vertaistukikurssit ja -viikonloput

Huoman viikonloput

Huoma järjestää valtakunnallisia vertaistukiviikonloppuja henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Viikonloppujen tavoite on antaa lohtua, tarjota mahdollisuus purkaa ajatuksia samankaltaisen menetyksen kokeneiden kanssa sekä lisätä jaksamista ja voimavaroja arkeen. 

Viikonloput järjestetään keväisin ja syksyisin eri puolella Suomea, ja niihin voi osallistua omasta asuinpaikasta riippumatta. Olisi hyvä, että omasta menetyksestä olisi kulunut vähintään noin vuosi ennen ensimmäistä vertaistukiviikonloppua. Viikonloppujen ohjelma sisältää ammattilaisten ohjaamia pienryhmäkeskusteluja sekä virkistäytymistä. 

Viikonloppujen omavastuumaksu on 60 €. Huoman jäsenet saavat omavastuumaksusta 10 € alennuksen. Maksu sisältää majoituksen täysihoidolla kahden hengen huoneissa sekä viikonlopun ohjelman. Matkakuluista voi hakea Kelan korvauksen lääkärintodistusta vastaan. Tarvittaessa Huoman toimisto neuvoo tuen hakemisessa.

Huoma järjestää ajoittain myös tietyille erityisryhmille kohdennettuja vertaistukiviikonloppuja. Näihin viikonloppuihin otetaan enintään 10 täysi-ikäistä osallistujaa. 

Seuraava vertaistukiviikonloppu järjestetään 20.-22.5.2022 Kiipulassa, Turengissa.

Syksyiset värikkäät lehdet täyttävät kuvan ja osittain kietoutuvat keskellä olevan lyhdyn ympärille, vasemmalla lukee Vertaistukiviikonloppu.

Turengin viikonloppu on avoin kaikille henkirikoksen uhrien läheisille, joiden menetyksestä on enemmän kuin vuosi. Viikonlopun aikana jakaannutaan pienryhmiin, joista osalla on erityisteema. Erityisteemoista on tähän mennessä varmistunut miesten keskusteluryhmä, muut teemaryhmät valitaan ilmoittautumislomakkeella tehdyn kyselyn perusteella.

Lue lisää ja ilmoittaudu!


Syksyllä 2022 Huoma järjestää vertaistukiviikonlopun Itämeren aalloilla, kun lähdemme Helsinki-Tukholma risteilylle 2.- 4.9.2022. Risteilyn ohjelmassa ei ole pienryhmä keskusteluja vaan painotus on enemmän hyvinvointiin liittyvissä luennoissa ja työpajoissa. Tämän vuoksi viikonloppu sopii parhaiten sellaisille henkilöille, jotka ovat olleet jo aiemmin mukana Huoman ryhmissä tai vertaistukiviikonlopuissa. Ilmoittautuminen risteilylle avataan toukokuussa.

Vertaistukiviikonloppujen maksukäytännöt

Aikuisen omavastuumaksu on 60 € / jäsenille 50 €. 

Maksu sisältää:

  •  majoitus 2 hengen huoneissa 
  • kaikki ateriat perjantain päivällisestä sunnuntain lounaaseen
  • viikonlopun ohjelman

Ilmoittautuminen on vahvistettu vasta kun omavastuu on maksettu. Mikäli omavastuuta ei makseta eräpäivään mennessä, ilmoittautuminen raukeaa.

Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleista peruutuksista joudumme pidättämään koko omavastuumaksun.  

Ilmoittautumisen voi perua maksutta vain 

  • ennen viimeistä ilmoittautumispäivää
  • äkillisen sairastumisen vuoksi (lääkärintodistusta vaaditaan)

Mikäli ilmoittautunut henkilö ei maksa laksua, ei saavu paikalle, eikä ilmoita perusteltua syytä pois jäämiselleen, joudumme veloittamaan todelliset täyshoitokulut (yleensä noin 150-200 €).

Uusia ilmoittautumisia ei voida ottaa vastaan, mikäli jokin aiempien tapahtumien omavastuumaksu on vielä suorittamatta.

Kurssit

Huoma järjestää vertaistukikursseja mahdollisuuksien mukaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ja tiedottaa sellasista muiden järjestämistä kursseista, jotka sopivat jäsenistöllemme.

Intensiivikurssi henkirikoksessa läheisen menettäneille

Vuonna 2021 Huoma ja MIELI Suomen mielenterveys ry järjestävät kaksiosaisen kurssin henkirikoksessa läheisen menettäneille. Kurssi sopii parhaiten henkilöille, joiden menetyksestä ei ole kulunut vielä kovin monia vuosia; osallistujilla tulee kuitenkin olla vähintään käräjäoikeuden päätös tai noin vuosi menetyksestä. Kaikki kurssille tulijat haastatellaan.

Kurssin aloitus on 2.–5.9.2021 ja toinen jakso 26.–29.5.2022. Kurssipaikka on Nilsasgården Sipoossa. Kurssin ohjaajina toimivat psykoterapeutit Elisa Lehtonen ja Marjut Jaakkosela. 

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Muiden järjestämiä kursseja sureville

MIELI Suomen Mielenterveys ry järjestää kuntoutuskursseja, jotka soveltuvat henkirikoksessa läheisensä menettäneille henkilöille, mutta niihin voi osallistua myös muilla tavoilla läheisensä menettäneitä henkilöitä.

Lue lisää MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta.

Huom! Tulethan tuoksuttomana kaikkiin tilaisuuksiin. Näin teet pienellä teolla mahdolliseksi hengityssairauksista kärsivien osallistumisen.