Vertaistukikurssit ja -viikonloput

Huoman viikonloput

Huoma järjestää valtakunnallisia vertaistukiviikonloppuja henkirikoksessa läheisensä menettäneille. Viikonloput järjestetään keväisin ja syksyisin eri puolella Suomea, ja niihin voi osallistua omasta asuinpaikasta riippumatta. Olisi hyvä, että omasta menetyksestä olisi kulunut vähintään noin vuosi ennen ensimmäistä vertaistukiviikonloppua. Viikonloppujen ohjelma sisältää ammattilaisten ohjaamia pienryhmäkeskusteluja sekä virkistäytymistä. Lapsille järjestetään hoito pienryhmäkeskusteluiden ajaksi.

Viikonloppujen omavastuumaksu on 60 €. Huoman jäsenet saavat omavastuumaksusta 10 € alennuksen. Maksu sisältää majoituksen täysihoidolla kahden hengen huoneissa sekä viikonlopun ohjelman. Matkakuluista voi hakea Kelan korvauksen. Tarvittaessa Huoman toimisto neuvoo tuen hakemisessa.

Huoma järjestää ajoittain myös tietyille erityisryhmille kohdennettuja vertaistukiviikonloppuja. Näihin viikonloppuihin otetaan enintään 10 täysi-ikäistä osallistujaa, eikä lastenhoitoa järjestetä. 

Seuraavat vertaistukiviikonloput

Syksyiset värikkäät lehdet täyttävät kuvan ja osittain kietoutuvat keskellä olevan lyhdyn ympärille, vasemmalla lukee Vertaistukiviikonloppu.


Vertaistukiviikonloppu henkirikoksen uhrien läheisille 3.–5.12.2021

Joulukuun alussa järjestetään kaikille henkirikoksen uhrien läheisille avoin vertaistukiviikonloppu, johon voi lähteä koko perheen kanssa. Lapsille ei järjestetä omaa keskusteluryhmää, mutta heillä on ohjattua leikkiä ja puuhaa aikuisten ryhmätoiminnan ajan. 
Viikonlopun aikana jakaannutaan pienryhmiin, joista osalla on erityisteema. Teemat valitaan ilmoittautumislomakkeella tehdyn kartotuksen perusteella.  
Illalla kokoonnutaan yhteiseen illanviettoon visailujen parissa. Tarjolla on myös savusauna ja palju.
Ilmoittaudu Hankasalmen viikonloppuun lomakkeellamme.

Huomaathan, että kaikkiin viikonloppuihin ilmoittautumisen voi perua maksutta vain ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista joudumme pidättämään omavastuumaksun. Mikäli viime hetken peruutus johtuu terveydellisestä syystä, se on todistettava lääkärinlausunnolla.

Kurssit

Huoma järjestää vertaistukikursseja mahdollisuuksien mukaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ja tiedottaa sellasista muiden järjestämistä kursseista, jotka sopivat jäsenistöllemme.

Intensiivikurssi henkirikoksessa läheisen menettäneille

Vuonna 2021 Huoma ja MIELI Suomen mielenterveys ry järjestävät kaksiosaisen kurssin henkirikoksessa läheisen menettäneille. Kurssi sopii parhaiten henkilöille, joiden menetyksestä ei ole kulunut vielä kovin monia vuosia; osallistujilla tulee kuitenkin olla vähintään käräjäoikeuden päätös tai noin vuosi menetyksestä. Kaikki kurssille tulijat haastatellaan.

Kurssin aloitus on 2.–5.9.2021 ja toinen jakso ja 3.–6.2.2022. Kurssipaikka on Nilsasgården Sipoossa. Kurssin ohjaajina toimivat psykoterapeutit Elisa Lehtonen ja Jutta Sohlman.

Kurssin esite
Ilmoittautuminen

Muiden järjestämiä kursseja sureville

MIELI Suomen Mielenterveys ry järjestää kuntoutuskursseja, jotka soveltuvat henkirikoksessa läheisensä menettäneille henkilöille, mutta niihin voi osallistua myös muilla tavoilla läheisensä menettäneitä henkilöitä.

Suru pitää ottessaan -kursseja järjestetään vuosittain. Ne on tarkoitettu niille henkilöille, joilla suru ei tunnu hellittävän useammankaan vuoden jälkeen tapahtuneesta. Kursseja järjestetään vuosittain. Seuraava kurssi on vuonna 2021 Nilsasgårgenissa Sipoossa. Kurssin ajankohtaa on siirretty, mutta sinne voi silti ilmoittautua nettilomakkeella.

Lue lisää MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta.

Huom! Tulethan tuoksuttomana kaikkiin tilaisuuksiin. Näin teet pienellä teolla mahdolliseksi hengityssairauksista kärsivien osallistumisen.