Silmästä silmään -dokumentti

30.1.2020 sai ensi-iltansa dokumenttielokuva Silmästä silmään. John Websterin ohjaama elokuva kertoo henkirikoksessa läheisensä menettäneiden ihmisten kärsimyksestä, mutta myös eheytymisestä trauman jälkeen. 

Silmästä silmään -dokumentin kuva jossa kahden eri henkilön silmistä muodostuu yksi silmä, silmän alla dokumentin nimi.

Silmästä silmään elokuva kiersi elokuvateattereissa eri puolilla maata helmi-maaliskuussa 2020. Elokuvan tv-ensi-ilta oli 2.4. YLE TV1 kanavalla, ja uusintana se nähtiin saman viikon sunnuntaina. Yhteensä televisiokatsojia kertyi noin 387 000.

Dokumenttielokuva oli nähtävissä Yle Areenalla syyskuun 2020 loppuun asti.  Elokuva ei ole tällä hetkellä julkisesti missään esillä, mutta Huomalla on mahdollisuus jakaa katselulinkkiä esimerkiksi vertaistukitarkoituksiin. Linkkiä voi tiedustella toimistolta toimisto@huoma.fi.

Helmi–maaliskuussa 2020 Huoma toteutti Kuolinviesti ja omaisen kohtaaminen -kiertueen yhdessä Poliisiammattikorkeakoulun kanssa.  Kiertue kävi yhdeksällä paikkakunnalla, ja sen yhteydessä katsottiin Silmästä silmään -dokumenttielokuva. Koulutus oli suunnattu poliiseille ja kriisityöntekijöille, mutta mukana oli myös runsaasti ammattilaisia mm. seurakunnista ja ensihoidosta. 

Kiertuetta jatkettiin vuonna 2021 vielä kahdella paikkakunnalla, Vaasassa ja Kajaanissa.