Tuettu virkistysloma

Huoma järjestää tuettuja virkistyslomia yhdessä Surunauha ry:n kanssa. Lomien kohderyhmänä ovat siis itsemurhan tai henkirikoksen kautta läheisensä menettäneet aikuiset. Osallistujilta ei edellytetä kummankaan yhdistyksen jäsenyyttä.

Seuraava Huoman ja Surunauhan tuettu loma on 10.9.–15.9.2023 Kankaanpään kuntoutuskeskuksessa.

Tuetun loman hinta osallistujalle on 25 €/vuorokausi. Hinta sisältää täyshoidon kahden hengen huoneessa sekä virkistävää ohjelmaa. Loma on tarkoitettu aikuisille, joten lastenohjelmaa tai -hoitoa ei ole tarjolla. Loma toteutetaan yhteistyössä Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n (MTLH) kanssa.

Tuetun loman ohjelma on pääasiassa liikuntaa ja virkistystä. Huomaathan, että tuettu loman tarkoitus ei ole tarjota keskusteluapua surussa – mikäli toivot sen tyyppistä tukea itsellesi, löydät sitä Huoman vertaistukiryhmistä tai vertaistukiviikonlopuista.

Tuettuja lomia järjestetään sillä periaatteella, että kaikilla tulee olla oikeus lepoon ja virkistykseen – myös heillä, joilla on vaikean elämäntilanteen vuoksi haasteita päästä lomailemaan. Lomajärjestöt valitsevat osallistujat sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein.

Hakuohjeet

Haku lomalle tapahtuu sähköisellä lomakkeella lomajärjestöjen verkkopalvelussa. Hakuaika päättyy 10.6.2023.

Huomaathan, että tuetulle lomalle voi päästä vain joka toinen vuosi. Jos olit siis tuetulla lomalla 2022, seuraavan kerran voit osallistua 2024.

Täytä hakemuksen perusteluosa huolella ja kerro kaikki perustelut, joiden vuoksi haet tuettua lomaa:

  • kerro, että olet henkirikoksen uhrin läheinen
  • onko sinulla fyysisiä tai psyykkisiä sairauksia, vammoja tai oireita, jotka rasittavat sinua arjessa?
  • onko taloudellinen tilanteesi heikko esim. työttömyyden tai työkyvyttömyyden vuoksi?
  • onko elämässäsi ollut viime aikoina muita stressiä aiheuttavia muutoksia kuten ero tai muutto?

Avo-/aviopuolisot täyttävät yhteisen hakemuksen.

MTLH valitsee tuetulle lomalle pääsevät henkilöt saapuneiden hakemusten perusteella, ja ottaa heihin yhteyttä noin kaksi kuukautta ennen loman alkua.

Lisätietoja tuetuista lomista löydät MTLH:n sivuilta.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠