Kokemusasiantuntijakoulutus

Surevan kohtaaminen -toiminta jatkaa kokemusasiantuntijoiden kouluttamista. Seuraava koulutus järjestetään 11.–12.2.2023 Tampereella. Koulutuspaikassa on täysihoito ja majoitus yhden hengen huoneissa. Koulutus on osallistujille maksuton.

Hakuaika koulutukseen päättyy 20.11.2022. 

Kenelle koulutus on ja mitä kokemusasiantuntijana toimiminen edellyttää?

Kokemusasiantuntijoiden koulutus on suunnattu Surujärjestöjen (Huoma, Käpy, Nuoret Lesket ja Surunauha) jäsenille. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että omasta menetyksestä on kulunut aikaa vähintään vuosi ja osallistujalla on mahdollisuus osallistua kaikkiin edellä mainittuihin koulutuksen osioihin. Surevan kohtaaminen -toiminnan kokemusasiantuntijat toimivat vapaaehtoisina ja  tehtävässä toimitaan ilman korvausta. Puheenvuorojen pitämisestä aiheutuneet matkakulut korvataan.

Kokemusasiantuntijana toimiminen edellyttää oman menetyskokemuksen tarkastelua siten, että omasta kokemuksesta ja siihen liittyvistä kohtaamisista ammattilaisten kanssa pystyy kertomaan puheenvuoroissa ja esittämään myös mahdollisesti ammattilaisten kanssa tapahtuneet haastavat tilanteet rakentavasti puheenvuoron kohderyhmä huomioiden.


Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake 

Koulutuspaikkoja on rajallinen määrä. Pyrkimyksenä on kouluttaa kokemusasiantuntijoita kaikista Surujärjestöistä siten, että kokemusasiantuntijoilla olisi mahdollisimman laajasti kokemusta erilaisista menetyksistä ja kokemusasiantuntijoita olisi eri puolella Suomea. 

Hakuaika koulutukseen päättyy 20.11.2022. Surevan kohtaaminen -toiminnan työntekijä haastattelee osan hakijoista Teamsin välityksellä viikoilla 47–49. Haastatellut saavat tiedon valinnasta viikolla 50. 

Ennen koulutusviikonloppua osallistujat suorittavat tammikuussa itsenäisesti osion verkon Moodle-alustalla. Lisäksi he osallistuvat 31.1.2023 illalla Teamsissa koulutukseen kokemuspuheenvuoron pitämisestä etäyhteydellä. Koulutettavat osallistuvat tammikuussa myös oman taustajärjestön perehdytykseen etäyhteydellä. Perehdytyksen tarkempi ajankohta sovitaan myöhemmin.