Vertaistuki lapsille ja nuorille

Kenet sä menetit? - Vertaisviikonloppu läheisen menettäneille nuorille 

Aika: 8.–10.10.2021

Paikka: Varalan urheiluopisto, Tampere

Hinta: 0 €

Vertaisviikonloppu 16–22-vuotiaille nuorille, joka surevat läheisen kuolemaa.  Jos olet vähän vanhempi tai nuorempi, mutta olet hyvin kiinnostunut tulemaan mukaan, ota yhteyttä Emilia Riikoseen (p. 044 056 5542 tai emilia.riikonen@nuoretlesket.fi). 

Viikonlopun aikana voi puhua omista kokemuksista ja osallistua toimintaan sen verran kuin itsestä tuntuu sopivalta. Läheinen voi olla kuka vaan, esimerkiksi perheenjäsen, ystävä tai sukulainen. 

Viikonloppu sisältää paljon elämyksellistä tekemistä ja ulkoilua luonnossa (esim. saunomista ja avantouintia). Tarkempi ohjelma mietitään yhdessä osallistujien kanssa. Viikonlopun oivallukset ikuistetaan erilaisia luovia menetelmiä käyttäen, kuten maalaten, valokuvin tai videoilla.

Ohjaajat ovat surujärjestön työntekijöitä sekä vertaisia, jotka ovat itsekin menettäneet läheisen nuorena. Viikonlopun järjestävät yhdessä Huoma, Surunauha ry, KÄPY ry ja Suomen nuoret lesket ry.

Huomaathan, että jos olet alle 18-vuotias, tarvitset osallistuaksesi huoltajan luvan.

Ilmoittaudu tästä linkistä. Jos ilmoittautuneita tulee enemmän kuin mukaan mahtuu, ensisijalla ovat ne, jotka osallistuvat ensimmäistä kertaa.

karttalinkki

4–17-vuotiaiden lasten ja nuorten sururyhmät

Elokuussa 2020 järjestettiin kaksi surujärjestöjen yhteistä lasten ja nuorten sururyhmää. Ryhmät kokoontuivat Helsingin Koskelassa. Vertaistukiryhmässä lapsi tai nuori sai tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut läheinen. Ryhmät järjestettiin eri ikäryhmiin niin, että kaikki pääsivät käsittelemään suruun ja kuolemaan liittyviä kysymyksiä ikätasoisesti.

Lasten ryhmästä saatiin hyviä kokemuksia ja sellaisia harkittiin myös vuodelle 2021, mutta toteutus ei onnistunut. Voit kuitenkin olla yhteydessä Huoman koordinaattori Terhi Kantaseen (p. 050 401 2230 tai terhi.kantanen@huoma.fi.) mikäli toivot, että lasten ja nuorten ryhmä järjestettäisiin tulevaisuudessa sinun kotipaikkakunnallasi. Mikäli lasten ryhmä saadan ensi vuonna toteutettua, ennakkotiedustelut voivat vaikuttaa toteuttamispaikkaan.

Kokemuksia lasten vertaistuesta