Vertaistuki lapsille ja nuorille

4-17 -vuotiaiden lasten ja nuorten sururyhmät

Elokuussa järjestetään surujärjestöjen yhteisiä lasten ja nuorten sururyhmiä. Ryhmät kokoontuvat Helsingin Koskelassa kaksi kertaa:
ensimmäinen ryhmä la 8.8. ja su 15.8.2020
toinen ryhmä su 23.8. ja su 6.9.2020.

Vertaistukiryhmässä lapsi tai nuori saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut läheinen. Ryhmä järjestetään eri ikäryhmiin niin, että kaikki pääsevät käsittelemään suruun ja kuolemaan liittyviä kysymyksiä ikätasoisesti.

Lasten ja nuorten ryhmään voi ilmoittautua asuinpaikasta riippumatta, mutta kauempaa tulijoiden tulee järjestää mahdollinen majoitus itse. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta voit tiedustella peruutuspaikkoja sähköpostilla osoitteesta kati@katikarkkainen.fi, kirjoita viestiin ainakin lapsen nimi, syntymäaika, huoltajan nimi ja puhelinnumero sekä kuolleen läheisen kuolinaika ja syy.

Lisätietoja saat alla olevasta liitteestä.

Kenet sä menetit? - Vertaisviikonloppu läheisen menettäneille nuorille 

Aika: 14.–15.11.2020

Paikka: Varalan urheiluopisto, Tampere

Hinta: 0 €

Vertaistukiviikonloppu 16–22-vuotiaille nuorille, joka surevat läheisen kuolemaa. Viikonlopussa voi puhua omista kokemuksista ja osallistua toimintaan – mutta vain sen verran kuin itsestä tuntuu. Läheinen voi olla kuka vaan, esimerkiksi perheenjäsen, ystävä tai sukulainen. 

Viikonloppu sisältää paljon elämyksellistä tekemistä ja ulkoilua luonnossa (esim. saunomista ja avantouintia). Tarkempi ohjelma mietitään yhdessä osallistujien kanssa. Viikonlopun oivallukset ikuistetaan erilaisia luovia menetelmiä käyttäen, kuten maalaten, valokuvin tai videoilla.

Ohjaajat ovat surujärjestön työntekijöitä sekä vertaisia, jotka ovat itsekin menettäneet läheisen nuorena. Viikonlopun järjestävät yhdessä Huoma, Surunauha ry, KÄPY ry ja Suomen nuoret lesket ry.


Ilmoittaudu osoitteessa: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/nuoret2020


Huomaathan, että jos olet alle 18-vuotias, tarvitset osallistuaksesi huoltajan luvan.

karttalinkki

Kokemuksia lasten vertaistuesta