Vertaistuki lapsille ja nuorille

Vuoden 2021 lasten ja nuorten ryhmien ajankohtia ei ole päätetty. Voit kuitenkin jo nyt ilmoittaa, minkä ikäisiä lapsia tai nuoria ryhmistä olisi kiinnostunut, ja millä paikkakunnalla toimintaan osallistuminen sopisi, niin voimme yrittää ottaa toiveet huomioon seuraavia ryhmiä järjestettäessä. Yhteydenotot toimisto@huoma.fi tai  050 401 2230 /Terhi

Kenet sä menetit? - Vertaisviikonloppu läheisen menettäneille nuorille 

Aika: 14.–15.11.2020

Paikka: Varalan urheiluopisto, Tampere

Hinta: 0 €

Vertaistukiviikonloppu 16–22-vuotiaille nuorille, joka surevat läheisen kuolemaa. Viikonlopussa voi puhua omista kokemuksista ja osallistua toimintaan – mutta vain sen verran kuin itsestä tuntuu. Läheinen voi olla kuka vaan, esimerkiksi perheenjäsen, ystävä tai sukulainen. 

Viikonloppu sisältää paljon elämyksellistä tekemistä ja ulkoilua luonnossa (esim. saunomista ja avantouintia). Tarkempi ohjelma mietitään yhdessä osallistujien kanssa. Viikonlopun oivallukset ikuistetaan erilaisia luovia menetelmiä käyttäen, kuten maalaten, valokuvin tai videoilla.

Ohjaajat ovat surujärjestön työntekijöitä sekä vertaisia, jotka ovat itsekin menettäneet läheisen nuorena. Viikonlopun järjestävät yhdessä Huoma, Surunauha ry, KÄPY ry ja Suomen nuoret lesket ry.

Huomaathan, että jos olet alle 18-vuotias, tarvitset osallistuaksesi huoltajan luvan.

karttalinkki

4-17 -vuotiaiden lasten ja nuorten sururyhmät

Elokuussa 2020 järjestettiin kaksi surujärjestöjen yhteistä lasten ja nuorten sururyhmää. Ryhmät kokoontuivat Helsingin Koskelassa kaksi kertaa:
ensimmäinen ryhmä la 8.8. ja su 15.8.2020
toinen ryhmä su 23.8. ja su 6.9.2020.


Lasten ryhmästä saatiin hyviä kokemuksia ja sellaisia suunnitellaan myös vuodelle 2021. Mikäli ajattelet, että lapsesi hyötyisi tällaisesta ryhmästä, ole yhteydessä Huoman koordinaattori Terhi Kantaseen p. 050 401 2230 tai terhi.kantanen@huoma.fi. Ryhmän toteuttamispaikkakunta päätetään osittain ennakkotiedusteluiden perusteella.


Vertaistukiryhmässä lapsi tai nuori saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut läheinen. Ryhmät järjestetään eri ikäryhmiin niin, että kaikki pääsevät käsittelemään suruun ja kuolemaan liittyviä kysymyksiä ikätasoisesti.

Lasten ja nuorten ryhmään voi ilmoittautua asuinpaikasta riippumatta, mutta kauempaa tulijoiden tulee järjestää mahdollinen majoitus itse. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittaessasi lasta ryhmään, kirjoita viestiin ainakin lapsen nimi, syntymäaika, huoltajan nimi ja puhelinnumero sekä kuolleen läheisen kuolinaika ja syy.

Lisätietoja saat alla olevasta liitteestä.

Kokemuksia lasten vertaistuesta