Kriisikoordinaattori esittäytyy

17.4.2024

Huoman kriisi- ja vapaaehtoistyön koordinaattoria on valittu sijaistamaan Inka Poikela. Inka työskentelee Huomassa syyskuuhun 2024 saakka.

Koordinaattorille voi varata soittoaikoja ilta-ajoille sekä viikonlopuille. Mikäli haluat ottaa yhteyttä, soita koordinaattorille tuttuun tapaan arkisin kello 9–16 numeroon 050 401 2230.

Lue alta Inkan esittely!

Heippa kaikille!

Olen Inka Poikela Oulusta ja sijaistan Terhiä syksyyn asti.

Huoman toiminta tuli tutuksi työskennellessäni toiminnanohjaajana Oulussa Rikosuhripäivystyksessä eli tuttavallisemmin RIKUssa. Siellä työskennellessäni olin mukana valtakunnallisessa työryhmässä, jossa pyrimme parantamaan RIKUn työtapoja henkirikoksen uhrien läheisiä kohdatessa sekä koulutimme ammattilaisia halki Suomen. 

Koordinoin Oulun alueen henkirikoksen uhrien läheisiä kohtaavien ammattilaisten verkostoa, joten hyviä kontakteja on olemassa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. On helpottavaa tietää, että ympärillä on tuttuja ammattilaisia, joihin voi olla yhteydessä tarpeen mukaan.

Kriisityöntekijäksi opiskellessani tein päättötyöni henkirikoksen uhrien läheisten kohtaamisesta. Olin kuullut tarinoita siitä, että ensikohtaamiset ammattilaisten kanssa eivät aina olleet sujuneet toivotulla tavalla, joten ajattelin, että yritän omalta osaltani edistää näiden taitojen kohentumista.

Viimeisen vuoden ajan olen toiminut ammattilaisohjaajana Oulun vertaistukiryhmässä, joten olen päässyt tutustumaan Huomaan vapaaehtoistoiminnankin näkökulmasta.

Kuten huomaatte, henkirikokset ovat olleet hyvin vahvasti läsnä työelämässäni viimeiset vuodet. Olen jo nyt oppinut kaikilta kohtaamiltani ihmisiltä valtavasti ja uskon, että uusien kohtaamisten myötä opin vielä lisää. Mukanani tuon vahvan kriisityön ja rikosprosessiosaamisen.

Vapaa-aika on tällä hetkellä hieman kortilla meneillään olevien sairaanhoitaja- ja lyhytterapiaopintojen vuoksi mutta silloin, kun vapaata on, pyrin tapaamaan ystäviä, ulkoilemaan, tekemään käsillä ja kuuntelemaan musiikkia. Lautapelien parissa vierähtää helposti useampi tunti, kun pelaamaan pääsee.

Aurinkoista kevättä ja nähdään ainakin osan kanssa Porissa!