Vapaaehtoistyö Huomassa

Huomassa toimii kolmisenkymmentä vapaaehtoistyöntekijää. Heidän ansiostaan yhdistys voi toimia aktiivisesti eri puolilla maata.

Puhelinvertaiset ja ryhmänohjaajat ovat koulutettuja vertaistukijoita, jotka tukevat toisia henkirikoksen uhrina läheisen menettäneitä. Kokemusasiantuntijat vierailevat työpaikoilla ja oppilaitoksissa, ja luennoillaan antavat tietoa ja ymmärrystä henkirikoksen uhrin läheisten kokemuksista. Somevapaaehtoiset tekevät julkaisuja Huoman Instagram- ja Facebook-tileille, sekä kirjoittavat Huoman blogiin.

Mustekynällä kirjoitetun sivun päällä keltainen koivunlehti jonka päällä terttu punaherukoita.

Lisäksi vapaaehtoiset järjestävät Ruusu henkirikoksen uhrien muistoksi -tapahtumia, auttavat muidenkin tapahtumien järjestämisessä, sekä tuottavat sisältöjä Huoman viestintään.

Vapaaehtoiset muodostavat Huoman sydämen. Tämä monenlaisista ihmisistä koostuva joukko on lämmin yhteisö, jonka jäsenet pitävät yhteyttä toisiinsa ja tapaavat vähintään kerran vuodessa aktiivien viikonlopuissa.  

Miten pääsee Huoman vapaaehtoiseksi?

Mieti ensin, millainen vapaaehtoistyö sopisi sinulle. Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä säännöllisesti ja toistuvasti? Vai sopisiko sinulle paremmin lyhyet tehtävät, joita voit tehdä silloin kuin sinulla on aikaa?

Eri tehtäviin täytyy sitoutua eri tavoin: 

  • Puhelinvertaiset, kokemusasiantuntijat ja ryhmänohjaajat osallistuvat koulutukseen, sitoutuvat tekemään säännöllistä vapaaehtoistyötä sekä osallistuvat työnohjauksiin.

  • Lyhytaikaiset tehtävät, eivät vaadi pitkäaikaista sitoutumista. Näitä ovat mm. tapahtumien järjestämiset sekä viestinnän avustavat tehtävät, kuten lehdessä, blogissa ja somessa julkaistavien materiaalien tuottaminen.

Tulevat vapaaehtoisten koulutukset

  • Puhelinvertaisten koulutus 2.4.2022
  • Ryhmänohjaajien koulutus keväällä 2022
  • Kokemusasiantuntijoiden koulutus 3.-4.9.2022

Jos haluat tietää lisää, tai ilmoittautua vapaaehtoisten koulutukseen, ota yhteyttä koordinaattori Terhi Kantaseen p. 050 401 2230 tai koordinaattori@huoma.fi

Vapaaehtoisille on koottu omat verkkosivut, joista löytyy tarpeellista tietoa, raportointilomakkeita ym. Sivustolle pääsee kirjautumaan samalla tunnuksella, jolla käytetään Huoman jäsensivuja, mutta vain vapaaehtoistyön koordinaattorin myöntämin oikeuksin.