Auttavat puhelimet

Suomessa toimii useita auttavia puhelimia, joihin voi soittaa nimettömänä. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Katso alapuolelta eri puhelinpalveluiden yhteystiedot ja aukioloajat.

Kaksi älypuhelinta on päälekkäin puisella pinnalla.

Kriisipuhelin 09 2525 0111

Kriisipuhelin on Mieli – Suomen Mielenterveys ry:n  ylläpitämä auttava puhelin, jonne voi soittaa anonyymisti ympäri vuorokauden. Soitto Kriisipuhelimeen maksaa tavallisen paikallispuhelun/matkapuhelun verran. Kriisipuhelin palvelee myös ruotsin- , englannin- ja arabiankielellä.

Lisätietoja

Rikosuhripäivystyksen auttava puhelin 116 006

Puhelimessa päivystetään suomeksi ma–pe klo 9–20  sekä ruotsiksi ma–pe klo 12–14. Puhelinpalvelu tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Puhelimeen vastaavat tehtävään koulutetut vapaaehtoiset. He kuuntelevat, keskustelevat ja ohjaavat tarvittaessa edelleen. Puhelimeen voi soittaa nimettömänä. Auttavan puhelimen vastaajaan voi myös jättää viestin. Jos viestistä käy selville paikkakunta ja puhelinnumero, tiedot välitetään lähimpänä sijaitsevaan Rikosuhripäivystyksen toimipisteeseen. Sieltä työntekijä ottaa soittajaan yhteyttä.

Kirkon palveleva puhelin 0400 22 11 80

Suomen evankelis-luterilainen kirkko tarjoaa keskusteluapua puhelimitse ja netissä, sekä kaikissa seurakunnissa kasvotusten. Osallistuminen ei edellytä seurakunnan jäsenyyttä. Palvelevassa puhelimessa päivystetään suomenkielellä su–to klo 18–24.  Palveleva puhelin tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä. Kirkon ylläpitämän palvelun päivystäjät ovat tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. 

Ruotsinkielellä voi soittaa numeroon 0400 221190 su–to klo 18–01 tai pe–la klo 18–03.

kirkonkeskusteluapua.fi

MLL:n lasten ja nuorten puhelin 116 111

Puhelimessa vastataan arkisin klo 14–20 ja viikonloppuisin klo 17–20. Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa maksutta koko maassa. Puhelimeen vastaa koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella. Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelimen aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Lasten ja nuorten puhelimen puheluja ei nauhoiteta.

Lasten ja nuorten puhelin päivystää myös ruotsiksi numerossa 0800 96 116 ma–ke klo 14–17 ja torstaisin klo 17–20.

Nollalinja 080 005 005

Ilmainen auttava puhelin, jonne voi soittaa joka päivä mihin kellonaikaan tahansa. Soittaa voi myös nimettömänä, puhelusta ei jää jälkeä puhelinlaskuun.

Nollalinja auttaa kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa, sekä väkivallan kokeneiden läheisiä. 

Päivystäjät  ovat ammattilaisia, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat. Palvelu toimii suomen-, ruotsin- ja englanninkielellä